Mindig feleslegesen gondolkodom rovat

Mesél a net… hol volt, hol nem volt, volt egyszer a felsőtárkányi férfi, aki kórházba került, mert otthon, Felsőtárkányban megmarta a csörgőkígyó. A csörgőkígyó nem texasi turista volt hazánkban, hanem engedély nélkül tartott fogoly. És mivel így kiderült, hogy a megmart rabtartó illegálisan tartott otthon 11 csörgőkígyót, ezért a bölcs hatóság elaltatja, elpusztítja a kígyókat… ismétlem, nem a férfit, hanem a kígyókat. Látott valaki csak egyetlen embert is, aki utcára vonult volna öklöt rázva, fenyegetőzve a kígyók jogaiért? Nem látott. Nyilván volt valami felkent Cölibát, aki még rá is tett egy lapáttal, hogy a kígyó az egy bűnös almaügynök, így aztán adni kell a pofájára… meg migráns is, meg más vallása van.
És mesél tovább a net, hogy… a malacoknak meg lelke van. Feltételezem, hogy bizonyos istenista mozgalmak ezt majd hörögve cáfolják, de maradjunk a mánál, a magyar malactartók és malacszeretők közössége felháborodott azon, hogy az ELTE etológiai tanszéke nagy csinnadrattával boldog-boldogtalanak kiad gondozásra törpemalacot, de csak akkor, ha jól bánnak a jószággal, egyébként meg visszaveszik, mert, hogy így kutatnak… és rá is bukott a csalira a fél ország, ott veri az ajtót, hogy neki is jusson díszmalac. Namármost. A klasszikus malactartók meg, arra való hivatkozással, hogy a malacnak lelke is van ám, nagyon tiltakoznak, hogy egy malac az nem ám olyan odaadható meg visszavehető izé, mert akkor sérül a pszichéje neki… Ettől már csak egy bokorugrásra van az, hogy az állatvásárokon jól megverik az aktivisták az eladót is, meg a vevőt is, mert hiszen hogy veszi az ki magát, hogy gazdát cserélni, lelki sérülés nélkül… khmmm… és innen már csak két verébugrásnyi az is, hogy miután lelke van, hát ehetetlen, felsorakozik törvényileg a kutya meg a macska mellé, és kegyetlen, embertelen kreténnek fogjuk nevezni azt, aki malacot, disznót eszik, épp úgy, ahogy ordítva anyázzuk és gyalázzuk jelenleg a kínaiakat meg a koreaiakat a kutyák jóízű elfogyasztása miatt. Nincs messze az idő, amikor a keresztény gyermek ugyanúgy undorral és hittel tolja el magától a disznóhúst a menzán, mint a muszlim gyerek. És így egyre több ponton egyet is értenek.
Vannak kétségeid afelől, hogy dr. Mengele utódai, a mai nyerészek, nem tenyésztik éppen most ki a retikül-lovat? Egy húsz centis kis nyomoroncot, amit majd hónalatt lehet hordani a plázában és onnan csillámsörényét lobogtatva kikandikál? Nyilván közel az idő, talán még olyan kis pödrött Unicornis-szarva is lesz, hogy trendibb legyen… akkor majd nem eszünk többé lovat sem. A nyúl már a célegyenesben van ezen az édi-bédi úton…
Mi, hogy állatvédelmi törvény? Miféle állatvédelmi törvény? Hiszen minden aljasság elkövethető teljesen törvényesen. Az eredeti élőlény totális átalakítása, kizsákmányolása, létének megcsúfolása. Régebben még többször összevesztem személyesen vagy a neten kisállatkereskedőkkel, szaporítókkal, torzítókkal… majdnem mindig arra jutottunk, hogy menjek ám el én a jó édes szülőanyám csatornájába vissza, ki nem sz*ja le az állatok jólétét, a lényeg az anyagi haszon! Semmi közöm hozzá, húzzak innen! És ez így rögzült is a köztudatban, sőt, inkább fokozódott…
Azt viszont kiprédikálja az aranysujtásos fütykös, akinek amúgy sincs semmi köze hozzá, ha egy embernek segítenek a tudomány eszközeivel, nem torzítani, meg életképtelenre változtatni, hanem megszületni! Nahát, hogy már milyen igencsak szelektív dolog az, ami Istennek tetszik, meg ami nem.

2017.09.01.

Címkék: állat