A legjobb forgatókönyveket az élet írja

Megszentelték az irodáját… ez egy látványos dolog, abból áll, hogy a karneváli szezon kezdetén felvesz valaki egy elég látványos jelmezt és ettől felhatalmazást nyer arra, hogy krétával firkáljanak közintézmények, irodák ajtajára, titkos őrsi jeleket, mint az úttörők. És ha ez megtörténik, akkor az a hely fel is van szentelve. A szertartáson szintén részt vett, igaz, nem jelmezben, egy erdei tömeggyilkos, aki ájtatos arccal asszisztált, és egy közismert csaló, akinek megvonták a tudományos címét is, amikor lebukott. Pózolt még a lokációban egy, nem feltétlenül az eszéről híres másik fegyverrajongó, aki Kalasnyikovval keveri zsírt a bográcsban, majd lő is vele… kevesebb ennél szentebb dolog juthatna egyszerre az eszünkbe.
Elhatároztam, hogy mától Pomeránusz atya néven én is szentelést vállalok. Földög érő, hímzett selyemslafrokban, fekete könyvvel a kezemben, övemben egy tölténytáska krétával (színes kréta felár!), és bárhol, bárkinek összefirkálom az ajtaját, miközben érthetetlen latin vagy akár távolkeleti szavakat is mormolok. Füstölőt is lengetek magam körül, ez elűzi a rossz szellemeket, a liberálisokat, a migránsokat, a melegeket, a delta és az omikron variánst, meg még a molyokat is (a levendula-illat felár!), sőt, szúmentesíti is az ajtófélfát. Csak az orosz cárokat, bojárokat és a kínai kommunistákat nem riasztja el. A kínai kommunisták ugyanis szent emberek. Ha mindezt elvégzem, cserében a kormány párszáz milliárddal kitatarozza a munkahelyemet…
Az ok, hogy valami forgatott Magyarországon egy „Elkúrtuk”-at mások lejáratására, de nem akar valaki ebből fenti cselekményből is egy Monty Pythont forgatni? Pedig ez mekkora siker lenne!
2022. január 06.