Jogállam rovat

Van egy ország, valahol a keleti félgömb 16° és 23° hosszúsági körei, és az északi félteke 45° és 49° szélességi körei között, Európa földrészének közepén helyezkedik el. Egyes vélemények szerint, pontosabban önmeghatározása szerint „jogállam”.
Történt ezen a vidéken, hogy hónapokon keresztül verbális üldözésbe vette egyes állampolgárait, a jelenlegi kormány minden lehetséges felületen és médiában alázta, vádolta, szidta az ún. ellenzékét, ahogy ez tőlünk keletebbre, az alpári diktatúrákban szokás, mindenféle gazembernek, gyilkosnak, árulónak, országrontónak, bárminek elnevezte őket, filmet forgattatott az erősen megmanipulált közelmúltról, hogy még feketébb színben fesse le ezeket a „bűnözőket”. Plakátok, aláírásgyűjtő kampányok tomboltak, tajtékoztak milliárdokért, hogy minél aljasabbnak mutatkozhasson az „ellenség”, a sárga földig a talajba tiporva mindenkinek az arcát. nevét, családját, bármiét.
Az „ügyészség”, a jogrend egyik pillére eközben a függőágyában hevert és röhögött. Jól van ez így, a közszereplőnek el kell ezt viselni, azért közszereplő, dögöljön is meg mind!
Történt egyszer, hogy a gépfegyverrel lövöldöző miniszterasszonyt leszbikus színben tüntette fel egy – állítólag ismeretlen – webes entitás.
Azonnal bőszülten felháborodott a jog, kikelt kényelmes székéből, ágyából, és miután végigvizsgálta a nemzet egy hivatala, hogy Pumukli vagy Micimackó „buzi-e vagyol?”, most ugyanezt a rémséges rágalmat a jogügyi miniszterasszony feljelentésére sürgősen is górcső alá veszi.
Jogállam… ha ebben az országban maradtak még normális emberek, kérem, jelentkezzenek, tegyék fel a kezüket, baromira egyedül érzem magam! Help, azaz hilfe!!!
2022. január 05.