Fudan

Kedvelem a kínaiakat. Már, akikkel egyáltalán találkoztam eddig. Számtalan kínai büfében, étteremben, ritkábban boltban, csupa-csupa mosolygós arc, apró meghajlások, kedvesen tört nyelv, meg a kínai kaját is szeretem. Talán a vietnamit meg a thait jobban, de azért a kínai is jó. Szóval, nincs velük semmi bajom, nem nevezem őket denevérevő, kutyazabáló, rovarkajáló kis sárga hülyéknek, abszolút jól elvagyunk. És nem gondolnám, hogy a kínai szakács meg a pultos lány kommunista. Inkább olyan kis szorgalmas, jég hátán is megélő emberek.
Na, de a Fudan egyetemmel már van bajom. Azért az nem ugyanaz. Hogy jön ide ez a kérdés egyáltalán? Mióta hegyezem a fülem, az égvilágon semmi, de semmi értelmes magyarázatot nem adott senki arra, hogy minek kell ez nekünk tűzzel, vassal, erőszakkal ide. Nem volt álságos, idióta nemzeti konzultáció, semmi terv, előterjesztés, csak bejelentés, hogy kuss, senkinek semmi köze hozzá, lesz itt Fudan és kész! Gyalázatos állampárti módon akárhány évre titkosítva! Kuss, magyar paraszt, semmi közöd hozzá, mire megy a pénzed, a kisfaszi megálmodott valamit a várban, akkor holnap az lesz itt és most! Esküszöm, van olyan arc az országban, aki ezt nevezi „demokráciának”. Na, csukd be a szád, igen! Szóval jön egy egyetem, kéretlenül, hívatlanul, ráadásul iszonyú sokba kerül, és nincs semmi értelme. Az arrogáns állam a diákvárost akarja kinyírni, minek is az, ott rohadjon meg mindenki, aki ma diák akar lenni. A CEU nem csak azért volt főellenség, mert Soros György ingyenes ajándéka volt a felzárkózáshoz, hanem azért is, mert termelte a kiművelt magyar értelmiséget, ami ugyebár egyáltalán nem kívánatos tájainkon. Meg egyáltalán, szabadságpárti volt, nem állampárti. Akkor ki fog a méregdrágán megépített, méregdrága képzéseket tartó Fudan-ra járni? Magyarok nem fizetnek, mert a legtöbben nem is tudnának fizetni sokmillió forintot, hogy egy Európában nem annyira elfogadott képzésre járhassanak. Hanem? Majd a filléres kínai büfék vagy olcsó kis ruhaboltok tulajdonosainak gyerekei? Ugyan már… Szóval, akkor mégis, miért? Merő arroganciából? Iszonyat drága pimaszkodás ez, és semmi több. Csupa veszteség, látszólag semmi haszon. Azaz, nem látjuk, nem tudjuk, kinek mi ebben a haszon. Mert valami biztos van, valamiért megint nagyon durván rosszul járunk, az atyáskodó, vigyorgó tolvaj nem csinál semmit véletlenül. És simán visszatelepíti az ázsiai kommunizmust, ide, a nyakunkra. A Palkovics-féle nyomorult eszközök még csápolnak egy darabig, hogy nem, nem, a Fudan nem kommunista, ugyan már, miért is lenne az? A kínaiak meg megmondták, de bizony, az egyetemükön ideológia képzés folyik, kommunista szellemben. Orbán is vigyorogva közölte, hogy a maga rendszerhű komiszárjait szándékkal ültette be a magyar egyetemekre erőszakkal. Itt megint ezredszer hazudtak, hazudnak a képünkbe büntetlenül és cinikusan. Hogy a szűk körű haramiabanda még gazdagabb legyen, ezer évre eladósítják a mi országunkat.
Na, de különben is… magyarok egyetemre? Nyilván nem… a jelenkor mániája, hogy a magyar gyerek ne tanuljon, az a jó eredmény, ha nem mennek gimnáziumba az utódaink, hanem valami szakmát szereznek idejekorán, hisz számtalan jobbágy, lakáj, szobalány, hajósinas, kocsis, lovász, harangozó, hajtó, sofőr, kertész kell az új főuraknak a régi/új társadalmi berendezkedés szerint, az ilyenek meg egyáltalán nem mennek egyetemre. Kasztrendszer van, aztán, hogy ki hová született, hát az ő baja.
A NER-párti emberek kedvenc és valójában igazán ostoba szlogenje az, hogy az ellenzék „hazaáruló”. Ezt szívesen rádkenik mindig, ha nem ugranál félre, magyarul: szerintük magyar az, aki szereti Orbán Viktort. Mert ez a magyarság mércéje. Hogy ez a bizarr köpönyegforgató milyen összefüggésben áll a magyarsággal, arra még elég sokan nem jöttünk rá, pedig két évtizede törjük ezen a fejünket. De én kijelentenék egy ennél igazabb állítást: ez az ember földrészáruló. Nem csak a hazáját árulja el, az csak valami játék terepasztal, üzleti eszköz neki, és, mint hazához édeskevés köze van, hanem az egész kontinenst, a szabadság szellemiségét, a kereszténységet, az európai kultúrát, a végre megtalált közös jövőnket. Erre nincs bocsánat.
Ebben a szürreális világban még az is elképzelhető, hogy Erdő Péter kánonjogász, katolikus püspök, érsek, bíboros, prímás, bőgős, cimbalmos és még egy rakás mesebeli cím birtokosa fényes egyházi ünnepség keretében megáldja, befüstöli, körbetáncolja a keresztényüldöző kommunista Kína egyetemének alapkő-lerakását… azt hiszem, van az a sokmilliárd, amiért ez a püspöki kar bármit szívesen körültáncol. Mert Isten és Haza jópénzért bármikor eladó.
2021. május 24.