Isten Ádámot és Évát jobbkezesnek teremtette!

Ez persze sima hülyeség, mert miért pont a jobbkezesek lenne a gyári szabvány, de kétségtelen, hogy az élőlények jelentős részénél az egyik oldali végtag valamivel ügyesebb a másiknál, aztán vannak emberek, akik mindkét kezüket pont ugyanolyan jól tudják használni valamire. Mások meg nem. Ezt sokszor az emberi közösségek nehezen veszik tudomásul, nyilván mindenki ismer olyan történetet, hogy a balkezes gyereket kora ifjúsága óta erőszakkal kényszerítették, hogy jobbkézzel egyen, jobbkézzel írjon, mert az a „normális”. És ezzel teljesen felesleges szenvedést okoztak a saját gyereküknek, de a fene egye meg, akkor is beleverték az elvárást! Aztán közben folyamatosan, hullámokban felmerül az örök vita, hogy pedig a balkezesek tehetségesebbek, okosabbak, mások meg hullámokba cáfolják is ezt. De a lényeg, hogy a normálisnak tartott valamitől eltérni mindig kockázatos és nehéz is. Bigott társadalmak ezért hosszú ideig arra kényszerítették a saját nemükhöz vonzódó embereket, hogy látszatházasságot kössenek, csináljanak úgy, mintha… és akkor nem bántunk, nem pofozunk meg. Az az egypártrendszer, ami most a homofóbiát tűzte ki, mint államformát magának, látványosan hány, minden törvényes és törvénytelen eszközt bevet a melegek ellen, a saját Szájerjeire meg kacsintott, hogy jól van, tudjuk, hát ilyen vagy, köss egy kamuházasságot, oszt minden nagyon oké. Mert akkor ez így becsületes, egy másik, eddig ismeretlen becsületkódex szerint. De ismerjük a keleteurópai újfeudalizmus erkölcseit: a mi barátunk, a milliárdosunk nem adózik, az elszegényedett Irénke nénik feje fölül viszont elvesszük a lakást hitel- meg adótartozás miatt, a mi bűncselekményeink nem járnak jogi következményekkel, nem jutnak nyomozati szakaszba, eljárás nem indul, a mi költekezésünket nem szabad megkérdezni, így a mi melegünk se az a meleg, amint a másik, mert a másik az bizony hivatalból üldözendő. Ahogy Isten evangéliumi egyháza is eltiprandó, ha segít a szegényeken, ha a másik dúsgazdag meg melegek ellen uszít, akkor csengő milliárdokkal térül meg ez a szolgai aljasság… mert a jogállam nem ugyanazt jelenti a Lajtától keletre, mint a túlfélen. Ezen a szomorúbb parton rendkívül szelektívvé vált a jog értelmezése.
Éppen zajlik a totális támadás a másság ellen, alaptörvénymódosítás, Novák Katalin, egyház, mindenféle nehézfegyver be van ám vetve… Alapjogokért Központ és nyíltan fasiszta kopaszok ugyanazt a trombitát fújják. Jön a gender… jön a félelmetes gender Nyugatról, holnapra kihal a magyar! Mert a gender megakadályozza, hogy szüljön. Érted? Nem? Én sem, de mit számít az… a normális emberek maradéka meg kétségbeesetten tiltakozik megint, én is, felemeljük a tenyerünket, védekezőn tartjuk magunk elé, hogy hátha megvéd, nem enged bántani mást… nem véd. Az elemi butaság ellen, ami szerint én egy gender vagyok, ő meg nem, ez ellen nem véd semmi, csak a megváltó halál.
Nemrég megnéztem az „Üdvözöljük Csecsenföldön” (Welcome to Chechnya) című dokumentumfilmet. Fent van a YouTube-on, magyar felirattal. Ha nem reped bele a szíved, akkor neked nincs is. Igen, ott meg is ölik a melegeket. A saját családjuk is. A diktátor röhög, levegőbe lő, vallási cinizmust hallat, és tudni sem akar róla. A Facebook-kommentelők egy része örömmel szakadna le Európáról, ahonnan a „fertő” fenyeget és boldogan csatlakozna Ázsiához, ahonnan való. Szellemileg is. Ez az irány az az irány. Régen fehér Dávid-csillagot festettek a bolt kirakatára, majd betörték és módszeresen megölték a boltost és családját. Most keresztet festenek, máshol félholdat a szivárványzászló helyére és a cél, a folyamat ugyanaz. (Milyen remek koalícióba tud összeállni közös ellenség esetén kereszt és félhold a kínai kommunizmussal…)
Megint teljesen ártatlan emberek szenvednek valamiért, mert másnak születtek, mint az elvárt. Volt már ilyen párszor a történelemben, és nem tanult belőle senki semmit.
Addig is: a család az család. Szerintem is! És tisztelet mindenkinek, aki ember maradt a kegyetlen, embergyűlölő ideológiák reneszánszában, és azok ellenében is!
2021. február 28.