Bűn és sziszegés

Van, amikor napokra elhallgatsz, mert nincsenek válaszaid az időkre. Itt hullámzik mindig ez a tudatos szellemi nyomottság, a minden valóságtól való elrugaszkodás, a világ tényeinek simlis tagadása, a műveltség veresége, és akkor mindig azt mondja magában az ember, hogy hát az erőszak uralma mindig egy barbár, önös indíttatás, néhány ravasz kijátssza azt, hogy a tömeg alulinformált, zsigerien buta, és a legalantasabb ösztönökre játszik. A francia forradalom vezetői is talán művelt diákok, szegről-végről értelmiségiek voltak először, aztán primitív vérengzésbe torkollt, a szép eszmére patakokban folyt a vér, az elszabadult csőcselék meg rikoltozva rohangált le és fel. A kommün által elkövetett bűnökért azóta is imádkoznak engesztelésért Montmarte dombján, a Sacré Cœur-bazilikában. De… szóval, Magyarországon is tisztaszívű egyetemisták kezdtek tüntetni 65 éve, és nem ők voltak, akik később a fákra lábuknál fogva felkötözött sorkatonák, irodisták arcát a halálig rugdosták. Ahogy 100 éve nem volt semmi baja az embereknek Németországban, Magyarországon a szomszéd családdal, amíg a kor ideológusai azt nem mondták, hogy törjék be a kirakataikat, gyújtsák fel a boltjaikat, verjék meg őket, később meg… de hiszen tudjátok.
Mindig lappang valahol a gonosz, egy primitív kretén parancsot ad, hogy a cári családot végezzék ki összes gyerekével együtt, és egy pillanat alatt szemétté ég minden tündöklő forradalmi vagy hazafias eszme. A keresztények elégették az erkölcsi hitelüket a máglyákra vetett, boszorkányoknak minősített szüzekkel együtt, a muszlimok az agyatlan terroristák kiképzésével és hülye paradicsomi ígéretekkel, hurik örökös élvezetével, az amerikai fehér, konzervatív barom a Ku-Klux-Klan aljasságával, a délszlávok a nemzeti, hitbéli ellentéteket a későbbi, képtelennek tűnő embertelenséggel, valahol valami értelmiségi kovakő mindig új szikrát ad a tudatlan száraz szalmának. Az ördög nem csak pradát visel, de egyetemre is járt, csak rosszra használja fel a megszerzett tudását. A sötétben bujkáló bukott angyal vagy kirúgott ellenisten. Afrikai diktátorok liberális, művelt, szabad országokban neves egyetemeken végeznek és hazamennek, majd könyékig tocsognak a vérben, mészárszékké varázsolva az országukat.
Azt mondod, hogy az állampártban nem mindenki mezei prosztó? Nem mind félanalfabéta bunkó, hiszen egyetemet végzett, jogtudós emberek is vannak a kormányban, van, akinek orvosi diplomát is adott a Teremtő, szellemi képességek helyett…
Akkor olvasd el, amint Varga Judit lekúszik a fáról, miközben pikkelyei sercegnek a száraz kérgeken… ő az igazság minisztere ebben az országban. A széles világhoz olyan mélyprimitív posztokat intéz - az alma a szájában, miközben szivárog a fogáról a méreg – amik egy pallérozott elméről pengve lepattannának, de egy megvezethető taplóról nem. Neki éppen az a tudás mítosza, a tiltott gyümölcsöt éppen átadja a mindentudás fájáról a kormányhüllő, és leleplezi az un. igazságot. A genderek, a gazok, a liberálisok, a csúnyák meg akarják akadályozni a mélyhívő szépek húsvétját. A genderek, a liberálisok kirekesztik a nemzetet, a vallást, a magyart, a hívőt, hogy jól elnyomják – sziszegi a szöveg.
Ezzel szemben… még soha nem fordult elő, hogy szivárványos aktivisták megtámadták volna a halott levágott kezét cipelő körmenetet. De a levágottkézisták már számtalanszor megpróbálták halállal fenyegetni, megharapni, megdobálni, eltorlaszolni, stb. a Pride menetét. Nem emlékszem rá, hogy melegek lobbiztak volna azért, hogy heterók ne köthessenek házasságot, ne jöhessen a kisnyúl tavasszal, ne szánkózhasson a Télapó ajándékokkal, ne szóljanak a templomi harangok, ne lehessen kokárdát hordani, és legyen mindenki otthon, a négy fal között keresztény és magyar, ne botránkoztassa meg a gyerekeket az utcán.
És ez még csak a lejtő eleje… választások jövőre lesznek.
2021. február 04.