Ááá, csak hangosan gondolkodom rovat

Az 1961 évi V. törvény úgy rendelkezett, a közbiztonság és közrend elleni bűntettekről szóló XII. fejezetében, hogy "Aki kutat, forrást, vízvezetéket vagy egyéb olyan víztárolót, amelynek vizét ivóvízként használják, az egészségre ártalmas anyaggal beszennyez, vagy vizét fogyasztásra más módon alkalmatlanná teszi, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Beleszórja a mérget a kútba, vagy a forrásba… a kúttól megbetegszik vagy elpusztul egy család, egy falu, a forrás meg belefolyik a patakba, a patak a folyóba… és így tovább.
Az 1978. évi törvényben már nem szerepelt a fenti megfogalmazás.
Van olyan méreg, amit becsempészve egy város víztározójába, irtózatos katasztrófát idézhetsz elő az egész környező vidéken. Ez akár a legelvetemültebb terroristák eszköze lehet. Tömeggyilkosság.
De mi a helyzet azokkal, akik ma-reggel.me-t, otpercpiheno.hu-t, ketkes.com-ot, stb. és társaikat osztanak meg, vagy kézrátétellel gyógyítanak egy pódiumon, állami támogatással?
És azokkal mi van, akik Lokál című újságot írnak és terjesztenek, vagy Híradót szerkesztenek az un. „köztelevíziók” (LOL!) csatornáin? Aki nemzi, akiben megfogan, aki megszüli és aki kihordja a Lokál híreit, a Nemzeti Konzultáció borítékjait, a NER kérdőíveit a sarkokra, aluljárókba, postaládákba, az mind bűnöző? Vagy van olyan, hogy valaki csak úgy, jön, megy, mászkál, és akaratán kívül kutat mérgez?

2019.02.06.