Pannon dialógmorzsák rovat

(a kéSZÜLŐ törvények nyomában)

- Oszt mi lészen a gyereke neve, anyuka? Tudja, azt mindig be kell ide írni…
- Adókedvezmény!
- De hiszen az összes többit is úgy hijják!
- Jó név a!! Most má fölibe termeltünk, most má szépen fial az is!
***
- Sajnálom asszonyom, így szól a törvény, Ön is tudja. Az Ön méhe fizetőeszköz, ugyanolyan törvények vonatkoznak rá, mint a jegybank által forgalomba hozott többi fizetőeszközre! Bele kell tennem a vízjelet és az azonosító fémszálat az Önébe is! Na, feküdjön szépen hanyatt és tegye fel ide a lábait!
***
- Az összesen, a kedvezmények figyelembevételével, pontlevonás után, az üvegvisszaváltós blokk levonása után ennyi… készpénzzel fizet, kártyával, vagy itt szül egyet?
***
- Persze, persze, mi megértjük a problémádat, lányom… és nem is hibáztatunk semmiért! Nagyon sajnáljuk, hogy így jártál. Reméljük, hogy sikerült a műtét, és nem lesznek későbbi panaszaid. De azzal, hogy a szaporítószervedet kioperálták belőled, elveszítetted nemzeti asszonyjellegedet, így a karzatra sem tudlak felengedni a templomba. Értsd meg, engem is figyelnek! Menj Isten hírével lányom, majd e-mailben megáldalak…
***
- Foglaljon helyet, asszonyom! Megérkezett a genetikai vizsgálat eredménye. Sajnálattal kell közölnöm, hogy a születendő gyermek nem tisztán fehér és nem tisztán keresztény. Nem viselheti többé a Büszke Nemzeti Béranya makulátlan egyenruháját, kérem, adja le a nővérnek a 2RULE kötényt, a főkötőt és a kámzsás malaclopót is! Ezentúl Ön csak az Idegenszívű Szukák fekete zsákreverendájában mutatkozhat, és az utcára is csak napszállta után mehet ki, ha nagyon indokolt. És most kifelé innen, te nemzetáruló cemende!
***
- Ne heveskedjen itt! Akkor is meg kell győződnünk róla! Azért állították vissza az aknazárat az ország köré! Nem léphet ki vizsgálat nélkül az országból! Már kétszer előfordult, hogy nemzetigyereket kicsempészett valaki a lábai között… na, álljon vissza a sorba a többi nő közé, és csinálja végig a terhességi tesztet! A ruháikat majd a folyosó végén visszakapják! Haladjunk, kérem, haladjunk!

(2018.10.02.)