Közbéla újabb kalandjai

- Jó napot, mi vagyunk az állami pénzfelügyelet! Hogy hívják és mi az adószáma?
- Közbéla vagyok! És ez itt az adószámom.
- Ááá, most megvan! Besétált a csapdába! Itt a bizonyíték, hogy külföldről is kapott 200 eurót! Nem számolt el vele! 2002-ben meg nem vallott be egy biciklinyerget! Maga civil és ügynök! A nemzetgazdaság megkárosítója! Vigyék el! Bilincsben, és törjék ki a kezét! És legyen benne a M1-en, M2-n, Duna TV-n, Echo TV-n, mindenhol az elfogás és leteperés pillanata az összes híradásban, amikor az éber nemzetőrség egy idegen ügynököt leleplez és semlegesít hazánkban!
(Szünet, reklám…)
- Jó napot, mi vagyunk az állami pénzfelügyelet! Hogy hívják és mi az adószáma?
- Mészáros Lőrinc vagyok és így az adószámom már nem is fontos.
- Foglaljon helyet, Mészáros úr! Ugye, a rossz szemüvegem miatt van… Az Isten is megáldja, hogy befáradt hozzánk! Miben segíthetünk Önnek?
- Hát, valami hülye firkász kifogásolta, hogy nyerek valami közbeszerzést, vagy mit tudom én mit, 5 milliárdért, másnap meg már 8 milliárd lesz belőle…
- Úristen! És melyik volt az a firkász? Nevét, címét, és küldjük rá ki a TEK-et meg a NAV-nyomozókat is azonnal!
- Hát már nem tudom, mert ez ugye naponta előfordul velem…
- Ó, de jól tetszik azt tenni, Mészáros úr! Ilyen egy talpig igaz, becsületes, nemzeti magyar! Bárcsak több ilyen lenne e hazában! Ne is törődjön azzal a csürhével! A feleségem minden nap imádkozik Önért, meg a gyarapodásáért! Ha meg nem sértem, megenged egy közös fotót? A családnak vinném emlékbe… és ha volna olyan drága, egy aláírást a gyereknek… ide, ebbe a bőrmappába… jaj, nem baj, a három kereszt is jó lesz! Nagyon szépen köszönjük! Viszontlátásra! Az ablakból majd integetünk Önnek!