Mese mára rovat

No, aztán, hogy egyik szavamat a másikkal agyon ne verjem, az történt az egyik reggel, hogy a királyi gyógyszerész összekeverte a pirulákat a várban, na, pont azokat, amelyeket a kormánymákonyok szednek be minden áldott nap, hogy kiiktassák a lelkiismeretüket, és véletlenül azt a pirulát adta oda nekik, amelyikkel vallatni szoktak, szóval az igazmondót!
Lett is ám ebből baj rögvest!
Az történt, hogy a kunyerálóügyi miniszteri biztos, aki havi nyolcmillió pluszért szokta kigyomlálni a népek agyát, éppen kiküldte az újabb „aggyápénzt”-leveleket! De nem igazán úgy, ahogy a főkolompos azt lediktálta! Mert az igazmondó levél bizony így hangzott:
„Szeretné Ön, dolgos magyar szerte a hazában, a lapályokon meg a hegyek között is, hogy Mészáros Lőrinc, egy patás igavonó eszével megáldott faluszéli suttyó, ezentúl is óránként sokmillió magyar forintot keressen, míg Ön, tapsikálva táncol majd és könnyezve imaláncol az évenként emelt háromezernek? Ha igen, küldjön pénzt, de ne ám csak azt a háromezret, hanem többet is!
Ha szeretné, hogy a jövőben is riogassák az egész családját öt TV-csatornán és ingyenes újságokban tüzes vassal vadított gonoszok és „szakértők” vérszomjas migránsokkal, felhőkből kányaként lecsapó, ragadozó Soros Györggyel, Magyarországra támadó Merkel asszonnyal, bennünket bombázó Brüsszellel, kötelező melegházassággal, templomokról való keresztledöntögetéssel, a hunok sírjainak meggyalázásával, stb. , akkor küldjön pénzt, hogy ezt folytathassuk! Ne keveset, sokat!
Ha szeretné, hogy a Habony Árpád-jellegű playboyok boldogan betépjenek az Ön pénzén valahol a trópusokon, hogy az Andy Vajnák soha ne fizessenek adót a kaszinókból nyert milliárdjaik után, de az Ön hátára térdeljen a TEK páncélban, ha nem fizet be egy csekket, akkor küldjön még pénzt nekünk, hogy továbbra is ilyen jól nyaralhasson Orbán Ráhel vagy Vajna Timi is vásárolhasson magának még egy sportkocsit a tengerparton!
Ha azt szeretné, hogy az olyan bátor és szép hazafiak - akik már a születés után védőoltást kaptak intelligencia ellen -, vezessék továbbra is az országot, járjanak térdig a pénzben, mint Németh Szilárd, Tállai András, L. Simon László, Kósa Lajos, vagy akár Kövér László, akkor küldjön még pénzt, hogy további potenciális vezetőknek is eltávolítathassuk a homloklebenyét!
Ha szeretné, hogy minden magyar faluba, ahol közel hatszáz ember él és ráadásul egy járási hatodosztályú focicsapat is van, építsünk egy harmincezres stadiont, ami minden évben a duplájára drágul, akkor küldjön még pénzt!
Ha szeretné, hogy az Ön és tisztelt hozzátartozói ellátás hiányában egy kórház küszöbén haljanak meg a járdán, akkor nyúljon mélyen a zsebébe!
Ha szeretné, hogy a világ minden valamire való vezetője továbbra is elhatárolódjon tőlünk és pirulva, lehajtott fejjel utazzunk végig a kontinensen, akkor ne utazzon, hanem küldjön még pénzt!”
Véget ért a móka mára, zárul Iván mesetára…