Eucharisztikus gondolatok

Szerinted Iványi Gábor keresztény? Van ezen mit gondolkodni? Pont olyan, mint ahogy a keresztényeket az eredeti fogalmak alapján képzeljük: jó ember, hirdeti a hitének igéit, de még inkább arról ismered, hogy jámbor, karitatív, segítőkész, mindent megtesz az elesettekért, rászorulókért, tanít és taníttat, óv és gyógyíttat, gyűjt és adakozik, válogatás nélkül szereti ő és az egyháza az embereket. Ráadásul híd a zsidóság és a belőle származó kereszténység között. És mindezért üldözik is… kik üldözik? A zsidók, a muszlimok vagy az ateisták? Ááá, dehogy! Az állítólagos állami „keresztények”. Minden lehető eszközzel nyírják, gáncsoskodnak vele, ott teszik tönkre, ahol tudják.
Szerinted Orbán Viktor keresztény? Ki a fene hinné el ezt róla? És ha keresztény, akkor hogyan az? Elképzeled, amint a vezetésével a Fidesz buzgón imádkozik, gyón, hamut szór fejére a tetteiért, vezekel? Ha most már kiröhögted magad, akkor vedd számba, hogy mit is tudsz róla? Sima embergyűlölő. szinte soha nem mond igazat, pökhendi módon minden kérdést vagy lesöpör az asztalról és nem válaszol, vagy gúnyolódik, vagy évtizedekre titkosít és nem hajlandó szembenézni a saját tetteivel. Az egész bandája, az ő tudtával és közvetlen segítségével egy buja hedonizmusban él, titkos kastélyaikban titkos repülőikkel, helikoptereikkel, jachtjaikkal titkos utakon a létező legkeresztényietlenebb életet élik, és biztonsági őrök vernek el az uradalmak környékéről, ha szimatolnál utánuk. Nagy ívben tesz a szegényekre, még a problémát sem ismeri el, felőle aztán éhen dögölhet akárhány kisgyerek a határon, szögesdrótok és rácsok között „szereti” őket, de az itthoni mezítlábas csöppségekért sem tenne semmit, még a lerágott csirkecombját sem veti közéjük. A nagy nemzeti szaporítási mánia, meg a beharangozott kedvezmények sem szeretet, csak a szavazótábor fenntartásának dörzsölt módja. Ahogyan az akárhány templom rekonstrukciójára kivágott pénz is csak ótvar szavazatvásárló sikerstatisztika. A világon semmit nem tudnál összehordani, hogy valami mentségét találd. Szélsőséges, pápát gyalázó striciket tüntet ki kereszttel, a keresztényüldöző Kínának hódol és ahhoz kapcsolja inkább István országát, semmint Európához. Semmi mentsége sincs semmire.
Semjén keresztény? Annyit tudunk róla, hogy milliárdokat költ ő is a hobbijára az állampénzből és egy aberrált, mániás gyilkos. Közben még röhög is. És persze természetbarátnak mondja magát.
Iványi Gábor keresztelte meg egykor Orbán gyerekeit. Orbán ezért halálra alázza és üldözi. Soros fizette egykor Orbán taníttatását. Őt szintén ugyanezért halálra üldözi a magyar „főkeresztény”.
Nemsokára országunkban kerül sor az Eucharisztikus Kongresszusra. A témája, célja tulajdonképpen semmi, négyévente összejönnek itt meg ott, és Jézus Krisztust ünneplik. Ünnepelhetnék akár külön-külön is otthon, de nem, van egy ilyen nagy internacionalista heppening, hogy akkor együtt kiáltják ugyanezt és nagyot vigyorognak vagy sírnak hozzá. Mint régen a VIT. Ilyenkor állványt ácsolnak a főtéren és ott is ünnepelnek. Mindez sokmilliárba kerül, hogy együtt kiáltanak, és ezért napokra kivágják még az ártatlan egyetemistákat is a kollégiumokból. De jön a pápa is.
A pápa nem Iványi Gáborral, a kereszténnyel találkozik, hanem sok huzavona után az állami díszkeresztényekkel, pompában, bíborban, ugyanott, ahol Habony Árpád dorbéz esküvője is zajlott, nemzeti maffiakörökben, a sokmilliót érő festmények előtt, ahol Velazquez, Goya, El Greco, Rembrandt művei azóta is szégyellik magukat.
Talán Bayer Zsolt boldoggá avatása is megtörténik, cserébe a pápának címzett szenilis vénemberért, vagy Németh Szilárd is, aki oly buzgó keresztény, elnyerheti a Szent Pacal rendet.
Mindez nem vicc, 2021-ben írtam Magyarországon, és ha valaki egyszer megtalálja, Isten látja lelkemet, így volt!
2021. 08. 30.
Címkék: vallás, keresztény