Huhogó hírünk a világban

Feljön az alsó szomszéd és feldúltan felelősségre vonja az anyukát, hogy Pistike lepisálta az ablakból az erkélyre kitett tortáját… Na most, ha egy magára valamit is adó anyukával találkozik, akkor Pistike eléggé kihúzza otthon a gyufát, és hibernálva lesz egy hétig a beépített szekrény felső polcán. Viszont, ha egy Szijjártó típusú anyukával találkozik, akkor a kárvallott lakó valószínűleg arra a dühödt válaszreakcióra számíthat, hogy ki volt az a rohadt, szemét, komcsi munkásőr, aki meglátta, hogy Pistike volt?? És még be is árulta? Bár ez lehet, hogy valami hungarikum… vagy katolikum. A főpapok pontosan így reagáltak, hogy ki az a mocsok, aki bemártotta a szentéletű tisztelendőt, nyolc pofont neki, mi az, hogy még neki áll feljebb, ha már molesztálták?
Őszintén szólva… él Európában bárki, aki nem tudná, hogy a magyar fociultrák huhogó rasszisták, homofóbok, ráadásul cigányoznak meg zsidóznak is? Legfeljebb olyan ember lehet, aki tagadja ezt. Aki látta már ezt a barbár előemberhordát „vonulni”, anyázni, tombolni, az tudja, hogy nem Shakespeare-szonettek vannak bennük betáplálva. De ha egyszer ez az iskolázatlan gyomnövény nagymértékben azonos a „népnemzeti”, „kormánypárti” magyarral, akkor nincs mit tenni, ez nő a kertünkben, ezzel kell élünk. A külügyminiszter szerint hülye az EU, a Soros, az ENSZ is, meg minden nyugati lap, de most már az UEFA is. Meg még gyáva is. De mitől gyáva? Hogy megbüntetett minket? Ebben mi a gyávaság? És most mi lesz? Mert… mi dolga az UEFA-val a magyar külkereskedőnek? Hogy a foci az egy külügy? Be lehet rendelni UEFA ország nagykövetét és megtáncoltatni a szőnyegen? Az UEFA megbüntette az angolokat is. nagyon helyesen, aljas, szemét és sportszerűtlen dolog a dán kapust lézerrel zavarni. De, tegyük hozzá, az, hogy más országban is élnek barbárok, még nem ment fel minket semmi alól. Pistikét sem menti egy hajszálnyira sem, hogy egy másik házban egy Kevin is lepisált egy másik tortát. Ettől nem lett Pistike jobb vagy szebb, csak két torta lett lepisálva. A lézerező meg legyen az angolok szégyene, a mi huhogó baglyaink meg a miénk. Soha senki nem próbálta megnevelni őket, semmiféle kormányportálról soha ki nem tiltják a zsidókat, melegeket, cigányokat, feketéket, liberálisokat qwanyázó kommentelőket, de a kormánnyal szemben kritikus megszólalókat bármikor. Saját bőrömről beszélek, azon tapasztaltam.
Van itt ez a falatka ország, benne ez a meghatározhatatlan képességekkel bíró állami hivatalnok, aki szerint mindenki minket támad és bánt, csúnyákat mondanak rólunk, és minden csúnyaság nem is igaz, mert mi vagyunk csak a jogállam meg demokrácia, a többi meg nem is, mi nyertük idén is az EB-t, a legnagyobb világverő hősök vagyunk a dinoszauruszok óta, csak más számítások alapján, sikert sikere halmozunk, megtapsolunk minden idetelepült nyugati céget, ami a magyar munkásokat zsákmányolja ki, de keletre adósodunk el örökre, nyugaton meg mindig ellenünk vannak, pedig csak fasiszta koalíciót akarunk kötni éppen néhány kiselejtezett európai kalandorral az EU ellen, és mégis, mindenki csak bennünket bánt… még az UEFA is! Nem először, sokadszor. Erre mint mondjunk? Hogy fejlődésképtelenek vagyunk? Tanulásban gátoltak? Nem értünk a szép szóból?
Évtizedekkel ezelőtt még szerettek minket. Sokszor, sok helyen szeretettel, megértéssel fogadtak, támogattak. Nem győztünk köszöngetni, sokszor még kínos is volt annyi kedvesség.
Hogy lettünk ilyen viharosan Európa szégyene? A földrész deviáns szeglete? Talán majd az utódaim megfejtik egyszer.
2021. július 10.