Forgatás

Kiszáll a milliárdos az autójából, majd, mert hirtelen megszállta valami jótékonysági roham, ami át is suhan az arcán, odalép a sarokba bevackolódott koldushoz és bedob a sapkájába 17 fillért.
Koldus: - De uram! Mi ez? Mit szórt ide nekem?
Milliárdos: - Pénzt adtam, hogy ne szenvedjen, emelkedjen fel, aztán egyen valamit…
Koldus: - Pénzt?? Mi ez? Nincs is olyan, hogy 17 fillér… ilyen pénzt már nem is használnak sehol!
Milliárdos: - Ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli!
Koldus: - De ne sértegessen már itt engem, inkább ne adjon semmit! Tudja, kivel szórakozzon!
Milliárdos: - Hálátlan kis nyomorult!
Koldus: - Beképzelt barom! Húzzon innen a hülye autójába vissza! – és köp egy hegyeset.
Rendező: - Ennyi!! Qwjók voltatok! Köszönöm, Domi, Titi, igen, erről beszéltem, nagyon ott volt, végre pont összeállt! Gyerekek, két perc szünet, ti elmehettek öltözni, ti meg maradtok, szusszanjatok egyet, még van egy kis dolgunk, van egy megrendelés, egy gyors kisfilm, ugyanez a díszlet, kérem az új szereplőket, nénit ugyanoda a sarokba… ne, kicsit előbbre, ne bújjon el mamám, így árnyék van az arcán, nem tudjuk, kicsoda… Juci, szöveg ok, összeolvasás megvolt? Kösz, mindenki a helyén? Csapó? Untitled Kampányfilm II. Felvétel indul!
Milliárdos kiszáll a kocsiból, arcán átsuhan valami ravasz gondolat, odasétál a reszketeg nénihez, kihúzza a kezét a zsebéből és odadob a néni szatyrába 0,6%-ot…
Néni: - Jól látok? Méltóságos úr személyesen? Isten meghallgatta az imákat! Hozsánna!!
Milliárdos: - Tudja, tőlem csak jót kap! Én mindig jó vagyok! Szívem a szenvedő népé! Na, ne csinálja már néném, nem kell mindig csókolgatni a kezem! Én ilyen vagyok, született jó! Aztán jól vigyázzon erre a vagyonra, mert jön a Dobrevbe rejtett Gyurcsány, meg a Gyurcsányba rejtett Karácsony, és mind elveszi magától! Ezen meg vegyen az unokáinak egy cigarettázó sünit a bolhapiacon vagy egy vízben oldódó csodamatricát…
Néni: - Az isten áldja meg a jóságos méltóságos urat! Az Isten csókolja meg még a lába nyomát is! És legyen gazdag meg egészséges az egész családja, a csillagszóró sziporkázzon az összes kastélyuk ablakaiban, meg az összes repülőiket az angyalok szárnyai simogassák… Ó, hogy ki látott már még ilyen szép embert, jó embert, mint a nagyságos méltóságos úr! Hogy a templomi harangok zengjék a dicsőségét, amíg világ a világ!!
- Éééééés, ennyi!! Köszönöm, nagyszerű volt! Nem is kell újravennünk! A néni született őstehetség! Ezeket a patakzó örömkönnyeket! Ezt hogyan csinálta? Nemzeti siratóasszony volt az egész család? Fantasztikus… ok, mindenki mehet haza! Mára végeztünk! De ti meg mit álltok itt ilyen hülyén, meg szomorún??? Ez csak egy film!! Ez csak egy film!!
2021. május 21.