Empátia rovat

A Láthatatlan kiállítás azért van, hogy te, látó ember, bele tudd élni magadta a vakok helyzetébe, kipróbálhasd, hogy milyen az, ha sötétben kell csinálnod a napi teendőidet.
De bele tudod például élni magadat abba, hogy milyen nehéz lehet napjainkban kormánypárti kommunikátornak lenni? Képeld csak el, hogy arra vagy kiképezve, szocializálva, hogy a legjobb, leghatékonyabb anyázás, ha a másikat jól lekomcsizod… szép, mély érv, valamennyien megkaptuk már vékaszám, akik a Facebook-on járunk-kelünk. Végső aduász jól lekomcsizni azt, aki nálunk pallérozottabb, vagy bonyolultat ír, és ezzel aztán jól megadtuk neki a kegyelemdöfést! Most viszont, van egy hirtelen váltás, és egyik napról a másikra azt kell védeni, hogy a kommunista egyetem, a kínai kommunista párt magasztosabb, szebb és jobb tudomány ám, mint a bűzlő, rohadt, nyugati CEU! Eddig mindig azt kellett mondani, hogy a fehér ember felsőbbrendűsége megkérdőjelezhetetlen, azért nem engedjük be a másszínűeket, mert mi vagyunk Isten regnálásának csúcstermékre, a többi csak alávaló szolga és kulturálatlan töltelék, nem is beszélve arról, hogy a szemét kínaiak mind rohadt kis sárga kutyaevők, dögevők, denevérevők, ott van náluk a gonosz Bill Gates laboratóriuma és onnan pusztítják ki a világot, de mostantól kezdve viszont a legfejlettebb tudomány az övék, ők a szellem diadala, a jövőnk tanítómesterei. Idáig mindig az volt a szlogen, hogy a retkes, mosdatlan és barbár oroszok mindig legázolták az európai civilizációt, megvertek bennünket Világosnál, kitépték szívünkből a szabadság zászlaját, megaláztak minket az első meg a második világháborúban, majd 1956-ban is, rommá lőtték, szétrabolták az országot, agyonerőszakolták a magyar anyákat, a CÖF nemzeti ünneppé szeretné tenni egyik héten az oroszok kivonulását, de alig kel fel megint a nap, az oroszok lettek a legfőbb szövetségeseink, megvédjük őket az Európai Unió ellen, de még a volt V4-ek ellenében is. Egyik héten még Karikó Katalin volt a nemzet büszkesége a világot megmentő vakcinájával, de fordult a Föld és az ő oltása lett a legócskább seperc alatt a kínai és orosz barátaink, testvéreink és szövetségesünk gyógyszereivel szemben. Sőt, még halálos is lett hirtelen. Pár hete vagy hónapja még telezengtük a világsajtót, hogy itt, ezen a gonosz világon keresztényüldözés zajlik kérem, védeni kell, mi vagyunk Európa hitének utolsó védőbástyája, de mára a legfőbb szellemi támaszunk a keresztényüldözés legfőbb fellegvára, Kína lett. És ezt kommunikálják le bátran, szemrebbenés nélkül kormánypárti szerencsétlenek, csak gondolj bele! Novák Katalin nemzeti szaporodás- és dugásbiztosnak ünnepelni kell és törvénybe iktatni az egy férfi plusz egy nő családmodellt, később pihenés nélkül vitustáncot kell járnia ahhoz, ha a négyfeleséges, asszonyverő muszlim diktatúrák lesznek a mintaországaink. Képeld csak bele magadat szegény emberek helyzetébe! Milyen nehéz lehet tartani a tarthatatlant? Minden nap diadalként beállítani a teljes megvetettséget, európai számkivetettséget? Hogy ujjal mutogatnak ránk és röhögnek rajtunk, de mi állunk a vihar kellős közepén, lobog a hajunk és szemünkben a győzelem könnyei csillognak a meghatottságtól…
Na látod, azért te is nagyon sajnálod a sok-sok hátrányos helyzetű kormányaggitátort, igaz? Milyen küzdelmes szélmalomharc lehet… gondolj csak bele! Te nem őrülnél meg ettől? Dehogynem…. hát ezért ilyenek szegények.
2021. április 29.