Előválasztás rovat

Nem szeretem Dobrev Klárát. De bevallom, nem is utálom. Nincs miért haragudnom rá, ahogy Jakab Péterre sem haragszom, meg Fekete-Győr Andrásra sem. Karácsony Gergőre haragszom a legkevésbé, sőt, a szimpátiám már régóta leginkább az övé. Meg Márki-Zay Péterrel szemben sincs különösebb ellenszenvem. Mindezeket összerakva, a legvisszataszítóbb ember a fentiek közül Orbán Viktor. Őt valóban egy rendkívül rosszindulatú szélhámosnak ismertem meg, mint magyar állampolgár. Pedig milyen kár… mennyivel egyszerűbb lenne az életem, ha fideszes lennék. Most semmi fejtörés, nincs nehéz feladat, csak üvegesen csillogó szemmel viktorozni, aztán kész. Bevállalsz egy vallást, megmondják, hogy mi az Isten neve, aztán hetente megszabott időben harsányan kiáltozni kell, hogy mennyire csodálod meg szereted. Most komolyan, nem lenne könnyebb az életem? De ez nem megy, magyar vagyok, országlakos, és a bőrömről van szó, meg a többiek bőréről is, valami felelősebb gondolkodást illene felmutatni. Gyalázatos kártevőnek tartom a mostani állampártot, erőszakosnak és megbízhatatlannak, ennek fényében bármi, még egy féllábú kenguru is jobb lenne, mint a további elnyomásunk. És felejtsük el, hogy jobboldal meg baloldal. Teszek rá. Teljesen mellékes, az a lényeg, hogy az országnak jobb legyen. Sikerült megélnem az eddigi létben rendkívül visszataszító jobb- és baloldali eszméket egyaránt. Valahogy minden szarházi mindig valaki ellen lázított ezerrel, onnan ide vagy innen oda, tökmindegy. Elég kiábrándító a pártfelhozatal.
Ha van valami, ami vonzóvá tehet valakit, hát például az, ha mindenki miniszterelnöke akar lenni. Mindenkié, aki itt él. Most már tudjuk, hogy milyen rendkívül gusztustalan, amikor a baloldal kinevez valami belső ellenséget, aki aztán reszkessen is, ha meglátja sötétben bujkálva azt a bizonyos plakátot, és itt van ez a faluszéli tróger, aki most másik oldalról nevezett ki minket libernyáknak, nemzetietlennek, és más hasonló rögeszmének. Az érdi nemiszerv lekommunistáz, de a Rákay Philip nevű kreténnek is csak annyi szerep jut, hogy anyázzon minket, magyarokat. Nem, köszönöm, ezt már nem, egész éltemben ez a gyomorforgató undor. Mivel érdemeltük ezt ki? Az nagyon szimpatikus Dobrev Klára fellépésében, hogy minden magyar miniszterelnöke szeretne lenni. Pont ennek a hiánya fojt meg minket már egy évtizede. Azt is el tudom képzelni, hogy elfogadhatóbb diplomata, mint a jelenlegi neveletlen, szemtelenkedő kis fazon, aki az országunk szégyenévé vált, mióta a nevünkben nyilatkozik. Talán Dobrev kulturáltabb ennél, de azt hiszem Orbánnál kulturáltabbnak lenni nem egy megoldhatatlan feladat. Ez sokaknak sikerülne. Talán Jakab Péternek a legkevésbé. Benne megvan ugyan a becsület igénye, bátor is, de nem párosul ez egy elfogadható viselkedéssel. Karácsony Gergőt az teszi a legszimpatikusabbá, hogy ő mind közül a legemberibb ember, szememben ő a legcivilebb, a gyalogjáró, bicikliző, jóindulatú polgár, aki velünk van, emberekkel, ismeri a gondjainkat, bajainkat, egyvérből valók vagyunk. Szeretem, ahogy megpróbál ellenállni a ravasz ragadozóknak, még így is, kifosztva anyagilag, jogilag megcsorbítva. Nem tudom, Európával vagy a világgal hogyan boldogulna? Talán főpolgármesterként együtt tudna működni egy normális miniszterelnökkel. Fekete-Győrben nem látom a miniszterelnököt, valójában a pártelnököt sem általában.
Szeretném, ha a következő miniszterelnök nem Európa belső árulója lenne. Szeretném, ha nem szaporodnának az ellenségeink, ha minden égtáj felé emelt fővel járhatnánk. Ha mindenki gyakorolhatná hitét vagy hitetlenségét kedvére, és senki nem lenne alacsonyabb vagy magasabbrendű állampolgár másoknál, csak azért mert ide vagy oda tartozik. A törvények egyformán vonatkozzanak mindenkire, pártszimpátiától függetlenül. Ne legyen senki megbélyegezve, ha nem követett el semmit, amiért hátrányba kéne kerülnie. Bárki megnyerhessen egy pályázatot. Ez most mind-mind hiányzik nekem, ezt várnám el attól, aki átvenné a kormányt. Békét, mindenek felett.
És persze nem kell, hogy egyetértsen ezzel bárki is, ez csak az én véleményem volt, semmi más.
2021. május 04.