Urbi et Orbi (helyett) a NER egyházaihoz

A Nagyhét ájtatosságának vége felé Húsvét küszöbére ér a világ azon része, akiknek ez az áldás jelent valamit. Ha Gautama Sziddhártha, Joseph Smith, Mohamed, Ron Hubbard, Zarathustra vagy Jézus közül ez utóbbit választottad, vagy voltál kénytelen választani, akkor ez a te ünneped is. Ebben az esetben neked boldog húsvéti ünnepeket kívánok!
De ahogy a magyarok országa nem azonos az elnyomó hatalom zsarnokságával, úgy a NER egyházai sem Krisztus egyházai többé. Hirdetem tehát a Városnak és a Világnak, hogy nem minden önmagát magyarnak valló ember egyformán magyar, mint ahogy nem mindegyik, mellén feszületet lengető ember sem ugyanolyan keresztény. Kérdezem továbbá a Várostól és Országtól, hogy
melyik magyar NER egyház emelte fel szavát, amikor
- …a szemforgató kormány a köztudottam keresztényüldöző kínaiakkal és kaukázusi diktátorokkal paktál, a sokat emlegetett „keresztény Európával” pedig szembefordul?
- …szenvedő, menekült gyerekeket hagytak nemzetileg éhezni szögesdrótok között?
- …csecsemők a betonon aludtak a pályaudvarok aluljáróiban?
- …”keresztény” városok, falvak tagadták meg, hogy a környékükön gyerekek üdülhessenek?
- …az állam felszámolta a menekülttáborokat és földönfutóvá tette a nincsteleneket?
- …lyukas sátrakba üldözték télvíz idején étlen és szomjan a tisztességesen jelentkező, nem bujkáló menekülteket? (Őszinte elismerés és hála az igaz embernek megmaradt körmendi plébánosnak, aki gonosz feljebbvalói ellenében szállást és ételt adott a nyomorultaknak)
- …amikor a KDNP újnemesének az az egyetlen ismert tevékenysége, hogy kacarászva halomra gyilkolja Isten teremtett állatait?
- …az ország nem csatlakozott az isztambuli egyezményhez, hogy védje a védtelen nők jogait?
- …egy mocskosszájú magyar demens vénemberrnek, gazembernek nevezte a pápát és ezért a NER-től lovagkeresztet kapott?
- …rászoruló családokat vert ki az állami kilakoltatás az utcára?
- …az állam karhatalommal üldözni kezdte az utcára juttatott nyomorgó szegényeket?
- …a pártállam sorra rehabilitálja, emelvényre állítja a letűnt rendszer antiszemita, fasisztoid vagy tömeggyilkos felelőseit?
- …ugyanakkor Iványi Gábor valóban keresztény cselekedeteit az állam gyalázatos üldözéssel „jutalmazza”?
- …naponta százak halnak meg, és ezrek szenvednek, többek között azért, mert a kormány kórházépítés helyett inkább fűtött gyepes stadionokra szórta a pénzünket?
- …a NER ki akarja költöztetni az elesettek, hajléktalanok kórházát a helyéről?
- …Dúró Dóra a keresztre hivatkozva mesekönyvet darál vagy Novák Előd zászlót lop?
- …Toroczkai László fehér, homofób, antiszemita, rasszista bandája keresztet állít és a kereszt nevében gyűlöl másokat?
Ha mindennek csak a fele lenne igaz, az is nagy szégyen lenne bármely egyházra nézve. A gazdag főurak elvtelen támogatása a szegény, elhagyott nép helyett. De tartok tőle, hogy a felét sem írtuk le annak, amit tudunk, tapasztaltunk minderről. Egy fogalom tapad ehhez, a közös nemzeti szégyen.
Nektek a veszteteket kívánom, aljas, hitvány, álszent és korrupt NER egyházak! A tisztességes, emberbarát, jóakaratú keresztényeknek meg örömteli, megváltó, szeretetteljes húsvéti ünnepeket!
2021. április 02.