Várhelyiivánelemez rovat

(személyes konfliktusom a sorssal)

Rengeteg ember véleményezi, magyarázgatja világunk ügyesbajos dolgait, politikai elemzők, un. intézetek, ráadásul kormányhű szélsőjobb weboldalakon, TV-ben elképesztően közönséges útszéli bunkók hada, amire válaszképp egy rakás ellenbunkó keletkezett inkább a balszélen is, és van még egy sor behívott értelmező, aki meg szakmányban mond semmit az arcunkba. Jobbról uszít, balról panaszkodik. Megszoktuk, ezavilágrendje. A Homo Sapiens kósza maradványai néha szólnak párat itt meg ott, szinte teljesen hatástalanul. A fene se érti már őket, a földlakók belefáradtak a megértésbe, indulatok, elkeseredések feszülnek egymásnak mindenhol, semmiben sem különbözik az amerikai bölényszarvas sámán a Pride-ot megtámadó Ludas Matyi jelmezes magyarkodó hülyétől, ugyanolyan erőszakos idióta mindkettő, mint egy arab terrorista Nyugat-Európában.
Obama a napokban nyilatkozott a sárga hajú bolond körül kialakult nemtelen viharról, ami talán az Egyesült Államok komoly tekintélyvesztését is jelentette egyben. Megemlítette azt is, hogy ugyanilyen sötét alakok vannak még hatalmon – többek között – a Fülöp szigeteken meg Magyarországon is… na, erre meg is sértődtünk kakaduilag, ahogy szoktunk. De mégis, honnan ez a párhuzam? Orbán és nemzeti bóbitásának példaképe az elmebeteg gyilkos Duterte, tudjuk. Látványosan segítettük, támogattuk is az eszementet, pénzzel, paripával. Igen nagy példaképe, Trump elnök, aki hasonló módon műveletlen és neveletlen, mint a másik kettő, most vesztett éppen, de ezt igen jellemtelen módon nem ismeri el. Mondjuk, ez a jellemző tulajdonság ebben a haveri körben általános. Ünnepelt barát még a brancsban a kurdokat halomra gyilkoló Erdogán, aki ugyanúgy törvénytelen módon, fizikailag üldözi és gyilkolja a saját ellenzékét is, mint Putyin vagy Lukasenka, vagy a nagy előd, Sztálin. Az azeriek is azért lettek népünk nagy barátai, mert volt itt egy baltás gyilkos, amivel Orbán megvásárolta az azeri rokonszenvet. Majd mindenféle elfogadhatatlan antidemokratikus országnak hűséget esküdtünk vihargyorsan, megalapítva hazánk területén a barbár diktátorok szövetségét, az iszlamista Türk Tanácsot. Mondj egy erkölcsileg elfogadható embert Orbán barátai, példaképei közül! A lengyelek? Bigott keresztények vannak éppen uralmon, azért antiszemiták, homofóbok és abortuszellenesek. Orbánban meg a többiekben a bandából ezzel szemben egy deka kereszténység sincs, az összes létező keresztény erkölcsi tételt áthágják szinte naponta. Berlusconi? Pláne nem… egy másik dúsgazdag hedonista, de ő legalább nem a saját népének nemzeti vagyonát zsákmányolta ki és tolvajolta el, hanem a vállalkozásaival szélhámoskodott össze vagyont. Vagy mondanál még valakit, aki vállalható és a barátunk?? Nincs… csak nem a bűnöző, szökött macedón miniszterelnökre gondolsz, akit bújtatunk és befogadtunk? Erkölcsileg tökéletesen beleillik a bandába. És ezekről külön-külön még csak nem is tett említést Obama…
Szóval, volt ez a két világború… mindig az agresszív, szaremberek oldalára álltunk, nemzetileg. Voltak országok, akik tanultak ebből, és átértékelték a szerepüket, kapcsolataikat, szövetségeiket. Mi nem. Mi megtaláljuk mindig a legszemetebb oldalt, akkora tehetségünk van ebben évszázadok óta, hogy valószínűleg tanítják is ezt a világ egyetemein. De én szeretem ezt az országot… ide születtem és az ország nem azonos tébolyult vezérével! Elkövettem valamit előző életeimben, hogy ezt dobja nekem állandóan a gép?
2021. január 14.