NER vírus

Mert mi durvább a COVID-nál? Mondhatnál AIDS-t, Ebolát, bármit, de nem tudom, mi pusztítóbb a NER-nél? Nincs ellene maszk, lélegeztetőgép, 2 méteres távolságtartás, semmi… csak jön uszít és pusztít rendületlenül.
Erdei magányomban sokéves szokásom volt, hogy le ne maradjak a világtól, hát befizettem a MindigTV egy minősített esetét, és azzal próbáltam pótolni a Balaton partján a kiesett tudást. Régen még állandó reggeli program volt elsétálni az újságokért, ma már nincs ilyen. Meg már ez a MindigTV is valami súlyosan fertőzött cucc lett. Közölték, hogy nincs bővített csomag, csak, ha új adaptert (set top box) használok, menjek be érte, adnak ingyen. Befizettem, adtak is. Csak nem működik. Viszont visszaraktam a régi dobozt, simán hozta, de csak az ingyenes csatornákat. Na és ez… szóval, azt hiszem ép intellektusú ember itt végez egy életre a TV adásokkal… van pár ilyen, hogy Isaura meg Dikh TV, és becsatlakozott hipp és hopp a teljesen ingyenes agytaroláshoz a Pesti TV is. Van, jön, jó minőségben, nem is tudsz félreugrani, csak ha kihúzod a konnektorból a dugót. Tehát az van, hogy valahol távol laksz a világ fősodrától, egész nap dolgozol, már ha ott élsz, és lerogysz fáradtan a beszélő képeket mutató doboz elé. És ez jön. Egy alpári, minősíthetetlen, színvonaltalan, fikázó propaganda, ha szereted, ha nem. Olyan, mint a Pesti Srácok vizuális kitüremkedése, és az is, és véged. Semmi esély tovább arra, hogy képet nyerj bármiről, a képet a NER formálja benned, a legalantasabb eszközökkel. Valójában egyszerűen sértő, megalázó ez a kínálat, hiszen azt sugallja a TV, hogy te ennyire hülye vagy, hogy csak ezt a színvonalat érted és éred el, de feltételezem, az emberek egy jelentős része nem érzi ezt megalázónak, hanem inkább az élet természetes részének. Mint a fagy, vagy jégeső. Mit tegyünk, ez van, ez jön… és kiszolgáltatott és védtelen és mélybuta marad. Úgy hal meg élve, hogy még lélegzik és anyagot cserél.
De mit tehetnénk ezzel? Semmit. Kiderült, hogy a magyarok túlnyomó része egyáltalán nem vesz könyveket, és egyáltalán nem olvas semmit. Gyárilag mélybuta. Eszköze sincs rá, hogy ez ellen védekezhessen. Kamuoldalakon tallóz a neten, mert csak az annyira alacsonyszintű, hogy ő megértse, maszk- meg vírusszkeptikus „szakembereket” hallgat, a Gyurcsány, meg a Soros, meg a migránsok mindig megerőszakolják a magyar árvákat és szűzeket és ennyi információhoz jut élete során. Ez csak hatványozottan halmozódik, a könyv, az irodalom lenne az egészséges szellemi immunrendszer karbantartója, de a NER gondoskodik róla, hogy te ne is juss irodalomhoz, csak silány népnemzeti szeméthez, a valódi írott érték liberális és értelmiségi huncutság, amit egy becsületes etelközi magyar nem is ért. Semmi esélye a demeterszilárdok és Takaró tesók országában, hiszen intézmények állnak fel, hogy te ne juss valódi szellemi esélyhez semmilyen pályán. A Dúró Dóra nevű nemzeti létszámfelesleg és szaporítószerv könyvet darál. Nem húst a gyerekeknek az ebédhez, hanem könyvet. Mert abban az van, hogy vannak öregek, fogyatékkal élők, más szokásokkal, identitásokkal rendelkező emberek is, hát ne tudjon erről a gyerek, tudjon arról, hogy mindenki könyvdaráló Dúró Dóra. Mi esélye lesz ennek a gyereknek? Hogy kis Dúró Dóra legyen, ne fogadjon el semmit önmagán kívül, tekintse a világot az ellenségének, ahogy a NER sulykolja beléd kegyetlenül, hogy gátlástalanul légy önző, harácsolj és tekints mindenki mást alacsonyabb rendűnek magadnál.
A kínaiak az ujgurokat milliószám átnevelő táborokba hajtják. Fegyverrel, szögesdróttal, erőszakkal. A magyarokat nem hajtják sehová, helyben ülnek és az egész ország egy dörzsölt átnevelőtábor, egy mesterséges szellemi mocsár, iskolától a koporsóig. Talán durvább erőszak ez, mintha naponta megvernének.
2020. szeptember 27.