Filogenezis

- Szevasz Iván fia, Jenő unokája, Gusztáv dédunokája, Josephus ükunokája… - kezdte mondani a családfa a monitoron – mire vagy kíváncsi?
- Hűű, hogy te miket tudsz, számítógép…
- Nem a számítógép vagyok, hanem az internet. Azon túl meg a végtelen.
- Te hány évre vagy hány nemzedékre látsz onnan a végtelenből?
- Végtelen évre és végtelen számú nemzedékre.
- Te vagy az Isten?
- Nos, mondjuk így, ha ezt szeretnéd… az internet, amit ti toldozgattok-foltozgattok, még a ti kezetek nyoma. De azon túl, amit még nem tudtok, az a végtelen. az már az én művem, és hívhatsz Istennek is, vagy kis zöld manónak, a lényegen nem változtat semmit.
- De hát kik volnánk mi? És meddig vezethető vissza ez a családfa? Hol a gyökér vége és hol a lombkorona?
- A múltban és a jövőben.
- És kik azok, akik előttem jártak? A Josephus előtt…
- Mit szeretnél hallani halandó, tudományt vagy hittételeket?
- Minden érdekel…
- …mert a lényeg egy és ugyanaz. Ezek a végtelenben találkoznak. Egy tőről fakad minden…
- De az ember, de az ember! A felmenőim, akik kitaposták az utamat…
- Akár a tudományt kéred számon, amit evolúciónak szoktál hívni, akár a teremtést, amit nevezhetsz genezisnek is, az ősöd egy és ugyanaz a többiekével. Éva és Ádám nyilván látszólag nem volt feketeafrikai, ferdeszemű sárga, amerikai vörös, arab avagy zsidó, cigány vagy maori, vagy tejfeles fehér egyszemélyben, mégis minden ember belőlük fakad. Ebben nincs vita senkivel. Éva szegény, az összes seggfej csíráját magában hordozta, akik később egymás ellen támadtak ilyen-olyan hülyeségek miatt. De ez rögtön elkezdődött Káinnal és Ábellel. És azóta tart. Képzeld el, hogy egy fürtön lóg Évában Mohamed, Jézus, Hitler, Napóleon, Einstein, Lenin és Cézár őse… meg még Jimi Hendrixé is!
- És a tudomány, azzal mi van? 
- Az egyszerűek néha azt szokták mondani, hogy a majomtól származtok. Pedig hát a fenét. Vannak közös őseitek, igen. De még a disznókkal, meg a kutyákkal is. Szóval, az a kíváncsi szőrmók volt az ősapu, aki – valószínűleg Afrikában – először rászokott erre a kétlábon való mászkálásra, ő a tettes. Pedig a teremtés eléggé négylábúnak teremtette. Szóval, ha találkozol vele, nagyot köszönj! Ő az ősapád. Meg az összes emberé is…
- De akkor… de akkor…. ha valamennyien rokonok vagyunk, miért írtjuk egymást évezredek óta?
- Hát ezt kérdezem éppen tőled, te kis gügye!! – emelte fel a hangját a monitor mögött a hangszóró – mi a dédapátok keservit nem bírtok nyugton maradni? Mi az a baromság, hogy nem fogadod el az unokatestvéreidet, ha azok az éhség és a szenvedés elől idemenekülnek segítséget kérni?? Mi ez a hülye idegengyűlölet, amit itt gerjeszteni akartok állandóan? Isten nevében, szemétládák!!! Not In My Name!!! – ordított a képembe és tényleg dühös volt nagyon.
- De én nem, kérlek, ezt most ne nekem, de én nem…. de tényleg!!
- Akkor menj, indulj és akadályozd meg, hogy ez az öntelt nacionalizmusnak előágyazó ezoterikus magyarságkutató marhaság megvalósulhasson! Ne engedd! Akkor hiszek neked, ha Emberségkutató Intézetet csinálsz! Különben ide ne ülj még egyszer, mert agyonváglak az árammal!

Most mit csináljak? Én meg most ezt továbbadom, aztán érti, aki érti, meg nem érti, aki nem….

2019.01.20.