Orbán Viktor nem Magyarország

Orbán Viktor egy klán feje, aki a törvényeket kijátszva, semmibe véve gazdagítja a családját és barátait Magyarországon. Ennek semmi köze Magyarország érdekeihez, sőt, éppen az ellentéte annak.
Orbán Viktor nem Robin Hood, nem az igazság bajnoka, nem veszi el a gazdagoktól a pénzt és nem osztja szét a szegények között, hanem éppen, hogy elveszi a szegényektől a kis maradékot és vigyorogva szétosztja az egyre gazdagabbak között. Nem is Don Quijote, nem egy búsképű, hanem egy kaján vigyori, és még csak nem is lovag, hanem egy neveletlen, faragatlan akarnok. Mert Brüsszel vagy Strasbourg sem egy szélmalom, hanem egy létező valóság, bármelyiket keveri össze bármelyikkel, más szóval az ő éltető eleme, ahonnan a barátai mérhetetlen gazdagsága származik, és az ahonnan érkező pénzt nem ránk, hanem a maguk szórakozására fordították rendre.
Na, most elment megint a hintalován, ami inkább hantaló, felcsatolta megint a fakardját és vadul megküzd a nem is tudjuk, mivel. Mondjuk, hogy a demokrácia ellen vív egy paródia-csatát, ahogy szokta. Mert mit is szerettek volna tőlünk kérni, miről is szól az a bizonyos Sargentini-jelenetés? Hogy üssük csak agyon a szegény, ártatlan Magyarországot? Verjünk a fejükre a magyaroknak?
Dehogy! Arról szól, hogy legyen itt demokrácia, legyen sajtószabadság, legyen vallásszabadság, ne csaljanak a választásokon, legyenek emberi jogok, azonos bánásból, elbírálás, törvény előtti egyenlőség, meg csupa-csupa, számunkra fontos, értékes, hasznos dologról, amit sorra veszítettünk el az elmúlt évtizedben.
És ember! Kapaszkodj meg!! Van magyarországi magyar, aki aláírást gyűjt, hogy hajrá Orbán, aggyá nekijjek, küzgyé csak, hegyibe! Érted? Mert neki jó ez így. Neki az élete álma az volt, hogy a miniszterelnök lánya nyilvánosan kérkedjen az őt beborító sokmillióval, miközben az aláírásgyűjtőnek 70.000 forint nyugdíja van, egy ledolgozott élet után. Hogy a klán tagjai milliós iskolákba járathassák a gyerekeiket, külföldön gyógyulhassanak, amíg te itthon már sehogy. Érted? Nem, mi? A szemünk előtt vásárolt össze egy rakás semmittevő, akik még egy lapátot sem fogtak meg életükben kastélyokat, vállalatokat, közműveket, TV-ket, mindent, ami rabolható volt, és ez most a kisemmizetteknek tetszik! Egész Európa ellenünk van, pontosabban a bűnözők ellen, de inkább értünk, és a fütyinek tetszik ez az állapot, örül, hogy nálunk a bűn törvényerőre emelkedett, a legfőbb ügyész védi foggal és körömmel, miközben otthon arannyal festi ki a falat…
Akinek ez normális, azt kérem, hogy kerüljön el… másik galaxisban élünk egyébként is… nincs közös nyelvünk, se türk, se finnugor.

(2018.09.11.)