Napi költői kérdések rovat

Te is látod, elég intenzív az élet, a benarancssárgultak végső rohamot indítottak a józan ítélőképesség maradványai ellen. Gondolom, az immunrendszer valami speciális betegsége, hogy van, aki nem tud védekezni ez ellen és így, vizuális fertőzés útján is elesik, vagy kidől a civilizációból.
A Facebook-os kamuoldalak elkezdték gyártani és ontani a sikerszériát, neked is esett már nyilván a fejedre amolyan „gyurcsányékná minden rossz vót, orbánékná meg minden jóó”-típusú röpirat, amely látszólag részleteiben taglalja, hogy a gyurcsányok idejében az állunkig ért az államadósság, megverték a népet, lerombolták a hidakat, és az utcán haltak éhen a gyerekek meg a nyugdíjasok, bezzeg az utolsó nyolc évben hajj, mindent visszafizettünk, ezer kórház és iskola épült a kétezer új templom mellé, és a magyar családok térdig járnak a megtakarításban, azt se tudják, mire költsék azt a tengersok pénzt, ami a millió és egy béremelés, rezsi- és adócsökkentés után megmaradt… most meg már odajutottunk, hogy a nyugati országok polgárai sírva könyörögnek a határnál, hogy engedjék már be őket ebbe a tejjel-mézzel folyó Kánaánba, mert ők aztán menekülnének üstöllést a rothadó kapitalizmus bűzlő mocsarából…
Ezt az egész hülyeséget századszor is cáfolhatnám, de nem teszem, mert más is cáfolja naponta, de a totálisan bebetonozott, süket fülekre abszolút nincs hatással, az önvakítás rítusa után meg még olvashatatlan is az önként összevarrt szemekkel.
De… azért még egyszer megkérdezném, a fenébe is… ha ebből a maszlagból akár csak néhány szó is igaz lenne, ki a bánatos, szárított bölényszéklet NE akarna erre a káprázatos, sikertől duzzadó micsodájú kormányra szavazni?? Miért volnánk mi akkora baromarcok, hogy hadakozunk a honunkban megvalósult földi mennyország ellen?? Ha itt olyan jó volt, akkor csak a bolondok menekültek el százezerszám pénzt keresni nyugatra? Ha itt olyan veszettül jó minden, miért akar az állampárton KÍVÜL minden más párt azonnali kormányváltást? Mert mind hülyék és nem akarnak ilyen nagyon jól élni, mint a mostani bőségszaruban? Szeretnék, ha ez itt sokkal rosszabbul menne? 
Ha ezek a sikerek tényleg vannak, akkor miért tart fent ez az ország mérhetetlen pénzekért propagandaminisztériumot?? Mi szükség van arra, hogy hírek gyártásával, manipulálásával, adatok, statisztikák torzításával, foglalkozzon egy egész államapparátus? Hány országban van propagandaminisztérium a régi náci Németországon és mai Magyarországon kívül? Századvég, mely milliárdokért adatokat gyárt és szépít? Hamistanúk, akik idióta rémtörténetekkel riogatják a lakosságot naponta? Ha itt bármi is jól működik, miért kellett elhallgattatni a helyi sajtót az egész országban és személyi kultusszá alázni a híreket a helyi újságokban? Ahol csak az ispánok, földesurak, új bárók és grófok szólalhatnak meg, szelfizhetik magukat? Hogy lehet, hogy bármi más, aki megmondhatná az igazat, az ki van tiltva az ország televízióinak összes csatornáiból? Hogy a helyi analfabéta főurak betiltják a más pártok gyűléseit, plakátjait, hangjait, létezését? Ha itt bármi jó is történt egyáltalán, miért kell rendőrökkel, biztonsági őrökkel harcolni a riporterek, a szólásszabadság ellen? Hogy egyetlen kormánypárti képviselő sehol, semmikor nem mer kiállni egyetlen vitára sem a fenenagy sikereinek biztos tudatában? Hogy a kormánypárt mindenhol lábát nyakába szedve menekül a kényes kérdések elől?
Amúgy ezeken gondolkodtál, már okostojás? Most melyik szót nem érted? Az okost, a tojást vagy a gondolkodást?