A szellem határain

Jártodban-keltedben, ha erre is, meg arra is megfordulsz, akkor vegyes hatások is érnek. Ami nem baj, mert az egyoldalú információ torzítja az agyat, ha csak baloldali vagy csak jobboldali hírekkel táplálkozol, olyan torzan fejlődik tovább az eszed, hogy egy nagyobb szélben jobboldalra vagy baloldalra elesel utcán, miután semmi ellensúly nincs benned, ami egyenesen tarthatna.
Nos, éppen ezért olykor kirándulást teszek a jobbszélre is, azon ősi kíváncsiságból, hogy megtudjam, mi vonzza oda az embereket… hátha van ott valami mágnes, amit nem fedeztem még fel idáig…
Na, és ilyenkor megfigyeléseket is teszek. Van egy sajátos effektus, ami már többször is szembejött velem. Nem, nem csak arról van szó, hogy kamuképeket osztanak meg, mert azt megosztanak bárhol máshol is. Az emberek imádják a kamuképeket, és ezért még az sem drága, hogy totálisan elveszítik a kapcsolatot a valósággal és olykor erősen ki is röhögtetik magukat. De nézzük inkább az effektet.
Videómegosztás. (Van, aki kilószámra osztogatja a kamuvideókat reggeltől estig, szinte szolgálatszerűen.)
Az egyik főtípus ez: férfi megy az utcán (sétál, üget, mindegy), odaér egy másik férfihez (nőhöz) és egy borzalmasat belever az arcába vagy felrúgja, fellöki.
„A” variáció: az áldozat színfehér, a támadó színbarna.
Kommentek: a rohadt qwanyját, ha én ott lettem volna, kitépném a máját, a lépét, fulladt volna a vízbe vagy a véribe, védjük meg a hitet, ide a felcsúti Hunyadi János kell, letörni a kezét mindnek, bombát rájuk, napalmot az öreganyjuk valagába, nehogymá egy ilyen megtámadjon bennünket itt is stb. Ámen.
„B” variáció: szituáció ugyanaz, de az áldozat színbarna, és a támadó színfehér.
Kommentek: Éljen! Ez az, végre! Így kell ezt! Csak felébredt a hős fehér ember, a nyugat visszavág, ilyennek kellene lenni mindenkinek, megölni őket az utcán, üsd-vágd őket öcsém, amíg nincsenek sokan, pofán vágni mind, hogy a taknyukon csússzanak vissza Bagdadba meg Izraelbe (??) Ámen.
(az most teljesen közömbös az effekt szempontjából, hogy természetesen minden videó hamis, ezek is, meg azok is máshol készültek és máskor, de nem is ez a lényeg)
Van aljasabb, szennyesebb dolog, mint a hivatalosan gerjesztett államrasszizmus, ami ilyen súlyosan betegít meg egy népet? Egy párt, amelyik ezt az egy ordas ideológiát tudja csak zászlajára tűzni, semmiféle más üzenete nincs, újra nyerni akar ebben az országban, a maradék normális ember ellenében.
Ha másért nem, hát ezért szavazz április 8-án! Ez ellen a fekély ellen!

Címkék: rasszizmus