Nyílt levél megint

A nyílt levél közkedvelt műfaj, neves emberek és senkik beszélgetnek így egymással, pontosabban elírogatnak egymásnak ezt-azt meg amazt valami közvetítő közeg felszínén. Hadd lássa mindenki, hogy ők meg már mekkora nagy bátrak! Mondjuk Püspökfalat Rezsőke kételemis suttyó siheder levelet ír a királynak az ő kis üzenőfalán, pl. „wazze, király, kaptyadbe, meg anyád!”, akkor négy netes újság megírja, hogy akkora nagy pofont kapott ám a király a kis faluvégi hőstől, hogy a fal adja a másikat!! És ilyenkor mindenki cinkosan örül. Hát ilyen műfaj ez. Szóval, akkor most én is, ha már ez ilyen hatékony.
Nyílt levél Józsefné Máriához
Tisztelt Magyarország Védasszonya!
Parányi pont vagyunk a végtelen mindenség tengerén, a Tejút nevű galaxis egyik szélső kis bolygókupaca. Keringünk is szorgalmasan körbe-körbe, tél jöve az őszön át a nyárra és nyár követé a tavaszon által a telet. Az egyik kis szárazulat közepe felé lakunk mi, és te, megváltó anyánk lennél hivatva arra, hogy levigyázz onnan mireánk. Mi itt ülünk a hervadt mező szélén és orcáinkról a magas ég szele olykor leszárítja a könnyeket. Újesztendő közelg, az ajtónkban halljuk topogni döngő lépteit. Az eljövendő év eljövendő királyt is adhat nékünk, ha te is úgy akarod! Kérünk hát téged!
Legyen az uralkodónk nő vagy férfi, vagy transznemű, fogadjuk bizalommal! Legyen alacsony vagy magas, testes vagy vékony, szőke, barna, fekete vagy vörös, te döntéd el! Legyen akár buddhista, muszlim, Krisna tudatú, zsidó, de akár keresztény is lehet, választásod szerint! Azon belül is bármilyen felekezet, negyedkezet, harmadozat híve legyen, mindegy az! Jobboldali, baloldali, szocialista, konzervatív, zöld vagy liberális, legyen a te kedved s kívánságod szerint! Lehet hátranyilazós turulos hagyományőrző, lehet előrenézős és jövőt látó, lehet technokrata és ábrándozó, csak értünk legyen! Csak magyar legyen, csak ne ellenünk legyen! Ne hamis országrabló, csaló lélekkufár, abból van elég már most is, és sok is a hátunkon! De szabadíts meg a gonosztól, vidd őket a pokol fekete farába, s vedd el tőlük javainkat, melyet ellenünk használnak eleget.
Egy becsületes embert kérünk! Csak egyet, ha szabad, egy őszintét, értünk égőt, velünk élőt, a rablókat féken tartót, a hiénákat, keselyűket elverőt. Ha lehet, ne legyenek neki Lőrinc meg Árpád nevű barátai… Magyar TV-t kérünk, mely senki ellen nem áskál és aljasodik, de nekünk szól és velünk érez, magyar újságot, ami nem uszít senkit senkire, de szereti a hazát, boldog itt élőket, akik nem fenekednek másra, s a nép legjobb elméi üljenek a palotákban, ne a harácsoló banditák.
De tényleg, olyan nagy kérés ez?
Alázattal és reménnyel: egy pirinyó, parányi pont a nagy hegyek lábánál
Kelt az egyikféle naptár 2017. esztendejében, télnek viszontagsága alatt, az ég lámpásának fényénél

Címkék: újév, ima