Győztünk!

Sportrovat

Prológus

- Szevasz Dezső! Nahát, hogy te itt? De jó, hogy a színházon kívül is találkozunk!

- Szia Rezső! Hát, tényleg fantasztikus, hogy itt összefutunk! Mi lesz ma meg holnap? Egymás ellen játszunk vagy egyoldalon?

- Hát, attól függ, mi jön… az Egri Csillagokban te török vagy, én meg várvédő hős, de a Kőszívűben mindketten bécsi felkelő diákok vagyunk…

Főrész

Nagyszerű dolog történt, Magyarország olyan sikert ért el, amikre nem számított senki! Az európai bajnokság 24 csapata közül megvertük az egyiket! És ez igazán szép dolog, évtizedek óta nem fordult elő ilyen!

A nemzeti öröm és következtetések elég érdekesek. A magyar kolosszeum népe szerint megfizettünk a múlt kárhozatos megaláztatásaiért, visszavágtunk a történelemnek, főnixként újjászületett a kárpáti turul, a győzelem egybeforrasztotta a Trianon által tortakéssel megbecstelenített hazát…

Mert mi is történt? Tizenegy alföldi pitykés-dolmányos parasztgyerek megverte a Palvicz vérteseket? A hamiskás mosolyú Tenkes kapitánya a gólpasszt adó Buga Jakabbal jól megkergette a siklósi labancokat? Dehogy… a világ különféle klubcsapataiban játszó milliomos playboyok most a szokottól eltérő összeállításban találkoztak egymással, néha egycsapatban játszanak (nyilván szív nélkül pénzért), néha meg (te ezt hiszed el) kiontják a belüket a hazájukért. Csak közben mindig mezt cserélnek. Nem kispej lovuk van a pusztán, hanem Lamgorghiniük meg Ferrariuk, nem a patakban mosó Iluska vár rájuk, hanem az igen hazafiasan értelmes Voksán Virág, Kustánczi Lia, vagy bármelyik „Dubaiban többet járt, mint Budapesten” típusú művirág. Azután szaladnak jót a pályán, rúgnak egy-két gólt, ahogy a srácok is szaladtak régen a mezőn ingyen és örömmel, és ha már rúgtak egy-két gólt, akkor otthon, az Óhazában átíródik a történelem! Felülíródnak a múlt vereségei, kórusban lehet gyalázni a csigazabáló trianonista bírót, bocskorosokat, szőröstalpúakat, lehet utcán énekelve kurvázni az ellenfél anyját, nejét, lányát… persze, így örülünk mi, és ennyi kell ahhoz, hogy a mélyre zárt igazi énünk újra a felszínre törjön. Részeg öröm hullámzik csatornaszerte.

Epilógus

Nagyon jó kis meglepetés volt, hogy legyőztük az osztrákokat! Tényleg nem vártam volna, de megtörtént, kinyílt a lehetőség, jönnek a további napok meccsei, reméljük, így folytatódik tovább!

Címkék: sport