Várhelyiivántovábbelemez rovat

Digitálisan jönnek-mennek a pártállam kortesei és hintik a rizsát. Ha görgetek, még záporozik is, mint egyes esküvőkön szokás. A legtöbb kormányharsány annyira fegyvertelen szellemileg, hogy nem nagyon tud velem és a társaimmal mit kezdeni, inkább letilt. Csak azokhoz az árnyékban neveltekhez tud szólni, akik üveges szemmel ülnek a fészekben, a csőrüket nagyra tátják és várják, hogy a megérkező beléjük öklendezze a következő adagot. Ők vevők erre, ebből élnek, a kormánymédia gyomortartalmán vagy csecsén. Száll a halálmadár és huhog, vigyázzunk, mert baj lesz, Gyurcsány jön, adót emelt, rezsit emel, nyugdíjat elvesz, ránklő… a szegényember meg jajveszékelve bebújik a matrac alá, és onnan fél szorgalmasan. De tenné már valaki helyre ezt a dolgot, mert ebben a zsibongó kiabálásban nem lehet egy értelmes szót sem meghallani.
Én a magam részéről egy darab Gyurcsányt nem vízionálok, de ha jön, nincs mitől félnem. Remélem, hogy nem kap kiemelt vezető szerepet, vezetgesse csak a pártját, szerintem nem alkalmas ember az ország élére. Márki-Zay, Karácsony vagy Dobrev Klára ötször megfelelőbb lenne, jó, hogy ők hárman vezetik éppen a jelöltek listáját. Mert mi a jó, meg mi a rossz abban, ha Orbán megy, meg Gyurcsány vagy valaki más meg jön? Van egy régen elfelejtett kulcsszó, sőt, nem is egy, de több is, ilyen pusztult szavak, hogy tisztesség, becsület… és akkor most emlékezzünk, hátha… volt egy olyan világ, amikor láthatóvá váltak a zsebek. Üvegzseb, így hívták ezt régen. Aki pénzt kért, pályázott, az nyilvánosan méretkezett meg, mindenkinek ugyanolyan esélye volt megtudni, hogy mire lehet, és mindenki nyomon is követhette, hogy hogyan is zajlik ez. Mindenkinek kötelessége volt közzétenni, hogy mit nyert, mikor és azt mire költötte. Ez az egész a feledés homályba veszett, ma csak annyit tudsz, hogy Hadházy véletlenül megtudta vagy kiderítette, hogy Mészáros, Garancsi vagy Tiborcz ma is nyert 50 milliárdot, és a beruházás, építkezés reggeltől estig a tízszeresére drágult. 50 évre titkosították, pénz eltűnt, elrepült Dubajba vagy a Maldív-szigetekre, vagy táska és karkötő lett belőle Ráhelnek vagy Andreának… aki ezt nem érti, nem látja, nem tud erről vagy nem hiszi, az mindenféle intellektuális képesség rászoruló koldusa. És ebből a folyamatból, ebből a szemfényvesztésből semmi haszna nincs a bámész választópolgárnak, csakis, kizárólag a felsőbb kasztok tagjai dúskálnak a zsákmány elosztásánál. Neked meg, aki a kastély erkélye alatt állsz a hidegben, port hint Novák Katalin, Rétvári Bence vagy valami Hollik a szemedbe, hogy jó ám itt, megint kedvezmény, megint adócsökkentés, megint visszatérítés, megint nyugdíjprémium ám! Lesz ám havi 5-6000 forint is! Vagy egyben adjuk oda! Még jobban ráígérünk! Mindenki kap nadrágot, cipőt meg inget is! Kell ez neked?? Mennyi a rezsid? Rá van írva, hogy ha nem a hős lenne hatalmon, akkor sokezret fizetnél? Ennyi, meg annyi milliót? És emelkedett a rezsid? Bizony, évente egyre többet fizetek én is. Olyan összegeket, amik régen egyáltalán nem is szerepeltek a szolgáltatók számláin. Aztán mennyiért tankolsz, koma? Már húszezerbe is belekerül egy tank benzin? Jééé… nem azt mondták neked, hogy ha drága lesz a benzin, akkor majd az állam jó nagyot adót csökkent rajta? Csökkentett? Olcsóbb lett? A Gyurcsány volt? A fenét…
Ha bárki győzne, aki az előválasztáson befutónak ígérkezik, helyreállna a megrendült bizalom Magyarország felé. A szemtelenkedő kis fazon távozása újra az emberi közösség, az Európai Unió büszke tagjává tehetne minket. Jogállam… a kulcsszó, az elfeledett szerződés, szövetség állam és polgárai között! Ha helyreállna a megrendült bizalom, a pénzügyi lehetőségeink is újra elérhetővé válnának. Adnának a norvégok is, mások is, nem csak az EU. Egy kizsákmányolt kis ország csak empátiát ébresztene a nagyokban.
Szóval, mitől is félnénk, emberek? A lehetséges jobbtól?
2021. 10. 01.