Hétköznapi történet

Hol volt, hol nem volt, Orbán Viktor, amikor éppen Kínába ment volna a havi eligazításért, véletlenül azon a gépen repült az ázsiai őshaza, a széles szittya sztyeppék tágasságának felette, a felhőkön szikrázó napsütésben, amit éppen a szintén vele utazó belorusz ügynökök a földre kényszerítettek valahol, hogy a napi rutin szerint a gép utasai közül elfogjanak és megkínozzanak néhány ellenzéki újságírót. A magyar államférfi egy darabig kedvtelve nézte a testvéri belorusz demokrácia gyakorlatba való átültetését, aztán kihúzta legendás zsebéből a kezét és besétált egy helyi kis büfébe, hogy valahogy elüsse addig is az időt. Csak úgy, minden testőr, TEK, Havasi Bertalan és minden nélkül, ahogy, mint tudjuk, szokott…
- Helló Röfi! – mondta reflexszerűen angolul, az ajtón belépve. Ugyan, hol tudna egy Karácsony ilyent kiejteni a száján…
- Drága jó miniszterelnök úr! – sikkantotta a helyi személyzet – Már nagyon vártuk!
- Mi az, hogy nagyon vártak? Hiszen én csak véletlenül pont ide….
- Jaj, tessék már elfogadni ezt a kis ajándékcsomagot, amit a feleségemmel készítettünk, hiszen napok óta itt olvad a kezünkben – mondta a szerencsi csokoládébolt tulajházaspárja, és a koreográfia szerint előtipegtek szépen a sarokból, a nagy kosár alatt roskadozva.
- Hát itt beszélnek magyarul? – kérdezte álmélkodva, még mindig angolul, de már skót akcentussal a harcos országló – milyen ország ez, hol vagyunk?
- Hát Spontániában! – kiáltotta kórusban a személyzet, miközben a borfiú a pincérlánnyal szép palotást járt cifra dolmányokban az alkalom tiszteletére.
- Na, és hogy kerülnek maguk ide ennyien? Oszt nyúl van-e?
- Van hát, minden van, drága jó miniszterelnök úr! De jó, hogy meg tetszett érkezni végre! Akkor örültünk így utoljára, amikor a nagyméltóságos tekintetes úr belovagolt a fehér lován annak idején Kolozsvárra, visszafoglalni a hazát! Ugyanezt a nemzetiszín pántlikát viseltem a fürtjeim közt akkor is!
- De mióta vannak itt? És mit csinálnak! Oszt nyúl van-e?
- Hát tudja a drága jó miniszterelnök úr, a Gyurcsány… kilövette a szemünket, megaláztak, megvertek bennünket az utcán, felgyújtották az autónkat, elvették a fizetést, a nyugdíjat, mindent… egy szál pendelyben úsztunk át a Fertő tavon éjszaka novemberben… csak rossz irányba! Mert ott meg a gonosz, imperialista Nyugat van! Tőkés kizsákmányolók! Nem úgy, mint a drága jótevőnk, a miniszterelnök úr, a nép barátja… meg hát a migránsok! Nem viseljük már el, hogy csak azért, mert hazafiak vagyunk és összetartozunk, naponta megerőszakolnak minket! Még a kövér és öreg Pista bácsit is!
- Oszt elérnek ide a hírek magukhoz, remélem! Nézik a Hír-TV-t, olvassák a Pesti Srácokat, meg a 888-at? Rákay Philip megy minden nap?
- Igen! És szeretnénk hazaköltözni! Szülni szeretnénk a Kárpátok bércei alatt! Még az öreg Pista bácsi is!
- Jöjjenek csak! Minden magyar, összetartozunk, határon innen és túl! – mondta az angolul jól beszélő miniszterelnök – Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
2021. május 29.
Címkék: kampány