Kampánymellékhatások rovat

Végül is… kire hat a kampány? Ki az, aki most csap a homlokára, majd a térdére, hogy hej, na, felkelünk a sámliról, indulunk szavazni, megyünk megmenteni a hazát…?? Szóval, ki az? És miért megy? Valamiért, valakiért vagy valaki, valami ellen? Mert talán nem is olyan mindegy.
A kampány arról szólhatna, hogy van két nagy, vagy esetleg több párt, és építő-szépítő jelleggel vizsgálják a környezetük helyzetét, szebb jövőt ígérnek, vasútvonalakat, reptereket, sztrádákat, iskolákat, kórházakat, és ígérgetés közben interaktív módon meghallgatják a nép baját is. A nép meg jobbra fordul, balra fordul, előre néz és mindezt mérlegelve választ.
Ehelyett, semmi kétségünk, egy teljesen tisztességtelen folyamattal találkozunk. Nem építeni fognak, hanem fikázni. A fikázásért felelős minisztériumok, kormányhivatalok, médiák felkészültek rá, hogy napok alatt pitbullként rárontsanak bárkire, aki kihívó, esélyes ellenfélnek látszik, megvádolják, hogy megbukott, nemcsak tyúkokkal, de tojásokkal is pedofil, eladta az anyját kábítószerért, és 47 éve nem fizet adót, holott csak 32 éves… valahogy így néz ki az eljövendő kampány keresztény módra, az ellenzéki jelölteket nem engedik indulni, nem engedik aláírást gyűjteni, nem engedik a plakátjaikat kitenni, átszabják a választási körzetüket, megnyomorítják őket a NAV-val, és minden létező módon kinyírnak minden ellenvéleményt. Emlékszünk még az egy évvel ezelőtti kampányra? Persze… az összes lakossági fórumra, ahol szemtől szembe vitába kellett volna bocsátkozni az ellenzéki jelöltekkel, a kormánypárt tényleg síkhülye, felkészületlen, analfabéta jelöltjei el sem jöttek a beszélgetésekre! Még csak meg sem próbálták megméretni magukat! Mégis győztek számtalan helyen, hathatós külföldi és informatikai segédlettel. Mert állítólag Magyarországon jogállam meg demokrácia van. Ez talán az évtized egyik legkeserűbb vicce.
De akkor miért? Hogyan lehetséges, hogy van a szomszédod, aki nem bír vagy nem akar tudatilag kitörni a csőből? Mi vágta szét a homloklebenyét, hogy nem ért az egész világból semmit? Talán azért, mert Sztereotípiában lakik… az egy identitás, amit gondosan beletápláltak az elmúlt évtizedben. Mit mondanak a homloklebenyük helyén kormánychipet viselő foglyok fejében a hangok? Soroljuk fel:
A sztereotípia szerint a zsidók egy világméretű háttérhatalom, ami nemsokára muszlim seregekkel el akarja foglalni a világot. Soros György vezeti őket álnokul ellenünk, akinek már minden képviselő a lefizetett kémje Brüsszelben, még a néppártban is. A zsidók egyébként is mindig palesztin csecsemőket ölnek, miközben vezetik az arab seregeket Európa ellen. A melegek meg mindig lesben állnak az után és nem szabad lehajolni, mert azonnal mögötted teremnek és farbafúrnak! A menekültek egytől egyig terroristák, mindenhol letörik a kereszteket a templomokról és mindenhol betiltják a disznóhús evését, miközben az összes nőt megerőszakolják. Otthon valamennyien kecskét hágtak, kivétel nélkül, még a gyerekek és aggastyánok is. De mindez nem számít, mert a hős Orbán Viktor kifeszített egy pár kilométer hosszú drótkerítést és ott vitézül éhezteti őket, hátha megszállja őket a kereszténység tiszta erkölcse. Az igaz magyarok viszont a fentiekkel szemben a csíksomlyói nyeregben ülnek, onnan hátrafelé nyilaznak, és szépen énekelnek. mert vérzik a keblük a haza sorsa felett igencsak belekeseredvén…
És ha a chipsettel a fejükben élők nyernek, akkor majd kitiltanak minden ellenzéki politikust a parlamentből, letartóztatják őket, mint jugoszláv kémeket, betiltják a maradék ellenzéki TV-t és weblapokat és állami kézbe veszik a Facebookot is… lesz majd itt demokrácia, meg kereszténység, kiáltják majd a győztes bayerzsoltok, még ha kinyomjuk érte a jó qwanyátok szemét is, meg a gyomrát és a beleit is kirugdossuk…
Most valamivel többet tudsz. Hát erről szól a kampány. Van chip a fejedben? Nincs még? Szabad vagy? Akkor válassz, ha tudsz még választani!

2019. 04. 05.