2018. március 15.

Érdekes dátum lesz ez a magyar történelemben. Nagy nyilvánosság előtt egy pódiumon egy szónok gyakorlatilag bejelentette az egypártrendszert Magyarországon. Ez úgy körülbelül 30 évvel az előző egypártrendszer bukása után történt, azon a téren, ahol három évtizede kikiáltották a Köztársaságot, ahol 60 éve az egypártrendszer halomra lövette a tüntetőket, és ahol az országunk zászlaja lobog. Voltak már itt turisták, tüntetők és ünneplők ezerszám, táblák és beszédek, sípok, dobok, huszárok lovon, államfők és uralkodók, és most újra bejelentkezett az egypártrendszer is. Tulajdonképpen ez magyar Hyde Park is egyben, a legkülönfélébb okosok és válogatott bolondok álltak már itt hordóra, hogy hirdessék a tanaikat, aztán voltak, akiket kiröhögtek, voltak, akiket elvezettek, másokat meg megtapsoltak ugyanitt.
Azt mondta az a bizonyos elborult, hogy rajta meg a bandáján kívül senki sem magyar, aki itt él. Legfeljebb a székely és lengyel elvtársak magyarok még, de hát ez így van rendjén. A világ többi része meg nem magyar, nem keresztény, hanem immáron ellenség. És, ha idegen segítséggel az ország egynegyede mindenféle csalafintasággal és ármánnyal legyőzi az ország háromnegyedét, akkor lesz majd itt bosszú, jogi, politikai, fizikai, minden! Mit is szépítsük, ez egy pozícióban lévő magyar kormánytisztviselő, aki sajtónyilvánosan hadat üzent a hazájának, akinek jelenleg a fizetett alkalmazottja.
Ha csak egy fél Gavrilo Princip, Lee Harvey Oswald, John Wilkes Booth élt volna köztünk, ez nem történhetett volna meg. De még egy Claus Schenk von Stauffenberg sem akadt, aki legalább megkísérelte volna. Ezeknek nem fizikailag, hanem inkább politikailag kellett volna megölniük az újkori Sátánt, mielőtt eljutott volna idáig. De nem volt ilyen. Kicsi, nyűgös panaszmukik voltak inkább, akik a kocsmában morgolódtak, de nem sokat tettek a rém kiteljesedése ellen. A hősök a másik utcában laknak. Mi meg itt állunk térdig a múlt század 30-as éveiből kísértő Németország szellemében és csak álmélkodunk.
A fenyegetőzés azt jelenti, hogy már elég erősnek érzi magát a gonosz a bosszúhoz. De mit is bosszulna meg? Tényleg, mit? Hogy nyolc év óta maga és a családja, a barátai és a haverjai mérhetetlenül meggazdagodtak rajtunk? És mi hagytuk? És ez most jól meg is lesz bosszulva ráadásul? Ezt érti mindenki, vagy csak én nem?
Volt egy hasonló figura, igazából annyi volt a különbség, hogy annak bajsza is volt. Hajszálpontosan így kezdte. volt a Nemzet, meg a haverjai, akik meg nem ők voltak, azokat elverték az utcán, vagy elhurcolták, vagy egyszerűen csak bezárták átnevelni. Tehát tudjuk, milyen ez a folyamat, csak fel kell ütni a történelem könyveit. Az országot ellepték a koncentrációs táborok, a többi párt vezetőit, híveit összefogdosták és bezárták oda, kínozták és dolgoztatták, amíg meg nem törtek és megígérték, hogy nem foglalkoznak többé politikával. Amúgy meg az összes emberi jogot hatályon kívül helyezték. Na, ismerős?
Képzeld, mi lenne velünk, ha ennek a mi epigonunknak még hadereje is lenne…
Na, ezért is megyünk szavazni április 8-án. Mintha megmentenéd a hazádat egy világégéstől, arra gondolj!