Választási útmutató galaktikusan hibernáltaknak

Kedves hazatérő, aki éppen most érkeztél a távoli bányabolygóról a Nostromo teherűrhajón, és ezer évet töltöttél a mirelitben, de szavazásra jogosult vagy, neked megpróbálom összefoglalni a jelen helyzetet.
Az egyik lehetőség az a mostani uralompárt, ezek válogatott, de ravasz parasztgyerekek, akik egy amerikai magyar milliárdos anyagi támogatásával kitanítatták magukat az útmenti porból, most meg ezer foggal ugatják és acsarkodnak a hajdani jótevő ellen. Sok éven át nyolc karral fejték az európai gazdagabb országok tőgyét, mint egy szimultánkezű hindu Isten, most meg naponta anyázzák, köpködik az európai országokat. Nyilvánosan kiröhögték 25-30 éve a hívőket meg az egyházat, most meg ők az egyház szentjei. Valamennyi parancsolatot meg- és áthágták a hajdani keresztények tanításaiból. Oriza Triznyákné, az egyszerű asszony, akivel kegyetlenül elbánt a természet a szellemi javak elosztásánál, imaláncot indít Nyírszabolcsból, hogy a Mészáros Lőrinc nevű intellektuális zátony még több helikoptert, jachtot és repülőt vehessen, az összes minisztergyereknek még több lakása, kastélya, autója lehessen és ő még jobban át legyen vágva, amíg nyomorultul támolyog ellátatlanul romos kórházról romos kórházra.
Ez az egyik lehetőség, ezekre is szavazhatsz.
Rajtuk kívül van még 98 párt éppen. Hogy hogyan válasszunk azok közül? Hát, a legerősebbek közül az egyik például félig ilyen, félig olyan. Néha cukiskodik, hogy ő emberszerető ám, máskor meg a fentiekkel összeborulna, hogy más, elesett emberek kezére léphessen. Mondjuk, ezek itt fent, együtt űzik a melegeket, a más vallásúakat, a más származásúakat, a rászorulókat, azaz mindenkit magukon kívül, ebből a szempontból hamisítatlan keresztények. Viszont ezeknek állítólag nem tetszik a lopás, amit azok a fentiek csinálnak, akik ma az állam. Ezért mindenféle plakátokon óvodás szinten nyújtogatják egymásra a nyelvüket. De a barátaik csak ezt a nyelvet beszélik, ennél bonyolultabb, összetettebb dolgokat nem értenek meg. Azt mondhatnánk, hogy ez a fenti kettő a mindenegyben.blog pártja, annyira távol áll minden kulturális értéktől. Mindenegyben.blog meg a Nostromo teherűrhajón is volt, az a hely, ahová kijártatok biológiailag ürítkezni.
Szóval ez a második fajta most, mintha összeállt volna a harmadik fajtával, akit egy kedves, kicsit hadaró, de szimpatikus nő vezet, és azt mondja mindig, hogy lehet ő mindenkitől eltérő, mindenkihez képest más. Lehet, hogy a második az elsőnek félig a fele, akkor a harmadik az elsőnek negyedig a negyede. Tudod követni?? Akkor jó…
Van még aztán az a párt is, akiket az vezet, aki még egy másik pártot vezetett nyolc évvel ezelőtt, és aki arról híresült el, hogy egyszer elmondta, hogy ronda hazugság volt, hogy ők jól kormányoztak. Ez a mai állampárti vezér meg nem mondja el, hogy rosszul kormányoznak, hanem azt évértékeli ezerrel, hogy ők jól kormányoznak. Miközben a hajónk leszakadt a flottától és a ködben bolyong. De elképzelése sincs, hogy mit fog majd csinálni, csak azt hajtogatja, hogy továbbra is a semmit, csak jobban.
Na, hozott Isten újra itt a Földön, fő az, hogy egészséges vagy, most már mindent tudsz, új idegen, régi földink, mehetsz is a szavazófülkébe szavazni!