Ha semleges lehetnék

Mit látnék ebből az egészből, ha csak úgy éppen erre járnék…
Van itt a fütyfürütty, aki néha évértékelőt tart. Nincs ebben semmi rossz, minden normális miniszterelnök tart évértékelőket. Meg az ellenzéki politikusok is, ez a dolguk. A színjáték mindig az, hogy a főfütyfürütty szerint minden nagyon jól megy, sőt, még jobban menne, ha ő csinálná tovább. Ez is teljesen rendben van, ez a főfütyfürütty dolga, dumája, szerepe. A többi meg normálisan mind azt mondja, hogy itt minden rosszul megy és ő meg jobban csinálná. Ez is teljesen rendben, ez a dolga minden ellenzéknek.
De… mi van akkor, ha főfütyfürütty mindig azzal jön, hogy ez itt az ő országa, az ő népe, az ő kultúrája, vallása… és ő itt az igazság letéteményese, mindenki az ő rajongója. Ő szól csak a nép nyelvén, senki más. Sőt, más népek is epedik ám érte nagyon! Ezzel szemben van ez fickó, akit az ország népének kb. egyötöde vagy egynegyede választott vagy választana meg, de ezt ő totális győzelemnek éli meg, voltak a gügye kis kezdeményezései, a NER-es népszavazás, ami akkorát bukott, mint egy ólajtó, de győzelemként lett elkönyvelve, ahogy az izzadt és fárasztó levelezéses ökörködések is, amikről soha élő ember meg nem tudhatja már, hogy hol, mi mennyi, hány… de a fószer ott áll, most is a pulpituson és az egész nép nevében beszél. És minden más párt, mozgalom, szervezet, kezdeményezés, minden, de minden ellene van! A nép összes többi létező alakulata. De ők senkik, elenyésző, nevetséges pojácák, szerinte. Csak ő helikopter, egyedül. És inkább a határon túlról vásárol akciós alattvalókat magának.
Gondolnád, hogy kiröhögik, megdobálják paradicsommal a zizzentet, vagy szirénázó mentőautó jön érte, hogy orvosi segítséget kapjon. De nem, ott üldögélnek az idvezültek és boldogan tapsintanak, örvendeznek neki vala… de kinek is?
Egy sikeres ország vezérének? Aligha… minden családnak a fele-harmada már külföldre menekült, hogy megélhessen valamiből. A rezsicsökkentés füllentése is megbukott. Kiderült, hogy normális ország szóba sem áll velünk, csak azeri, orosz, török, kínai, filipino vagy lengyel diktátorok… és ez a mi büszkeségünk. Ez a kormány ez elmúlt években hetvenszer keveredett hazugságba, korrupcióba, minden pályázata, pénzköltése hamis adatokon alapszik, semmi sem működik, vagy nem úgy, ahogy kellene, senkinek sem igaz a vagyonbevallása, mindenkinek külön-külön könyékig ragad a keze a fekáliától, amiben tapicskol, és mégis… ott ül a nép és tapsol. örvend vala az ország ezer bűnért felelős vezetőjének. Akinek saját kultúrája, vallása, erkölcse, népe van. Ami mindenki másnak nem az.
Szóval, az azsemigazamitkérdez-ember évet értékelt. A se nem hall, se nem lát, se nem ért nép meg fél a soros-típusú embertől. Ez az ótvaros hülyeséget nem én találtam ki, hanem a fütyfürütty mondta. Én is kitalálhattam volna, mert akkora hülyeség. 
Még mindig azt hiszem, hogy egyszer csak kilép valaki a függöny mögül a kezében egy pezsgővel és közli, hogy csak kandikamera ez az egész. Ez nem lehet Magyarország.