A koszos csalás receptje

(karácsonyi fogás)

Van itt ez a magyar állampárt, amelyik még mindig nem elégelte meg a totális diktatúra kiépítését, és jelenleg éppen azt teszi tobzódó kínjában, hogy sorra megrohantatja a kopóival az összes többi magyar pártot, aki csak egy morzsányit is ellenfele lehetne a jövőben. Kezdve a Jobbikkal, lenullázva a pénzüket, megbüntetve őket a hideg sárig, és most folytatva az összes többivel, mindenkihez kiküldi a láncos ebeket, akik lemarnak majd a csontról minden húst és tönkretesznek mindenkit, aki még un. „ellenzéknek” számítana a regnáló egypártrendszerrel szemben.
Ilyen csak a kommunista rezsimeknél van. Meg az illiberálisoknál, de az ugyanaz, csak más néven. Az a párt, amelyik a saját kampánycéljaira fordíthatja büntetlenül Magyarország pénzét, és erről elszámolni sem hajlandó senkinek soha, még válaszolni sem egy ilyen kérdésre, legfeljebb egy igen cinikus „boldog karácsonyt”, az visszamenőleg szétveretné az államhatalmi, pénzügyi szervekkel az összes lehetséges, potenciális ellenfelet…
Létezik-e ennél koszosabb csalás? Egyoldalú, hatalommal, erőfölénnyel való visszaélés, diktatúra-fitogtatás? És nem elvetemült, koszos lelkű, jellemtelen figura az is, aki ezt az elvet, ezt a pártot a trónon tartja? De. Ugyanolyan, mint azok, akik munkásőrködték a proletárdiktatúrát és közben székeltek a jogra, alattvalókra, tisztességre, mindenre.
A leghatározottabban kijelentem, hogy pontosan ugyanezt mondanám az MSZP-re, DK-ra, Jobbikra, Együttre, LMP-re, Momentumra, bárkire, ha ugyanezt csinálná. Aki a szenny fenntartását támogatja, az a szennytartó. Teljesen függetlenül attól, hogy hogyan hívják a pártot, amit tol, és attól, hogy az jobb- vagy baloldali.
De lássuk be, nem csak azok a hányadék alakok, akik a hivatali csalást fenntartják és támogatják, de azok is, akik eltűrik. Azaz mi magunk. Bárki, akinek ehhez köze van! Mindenki, aki nem tesz ez ellen semmit, mocskos marad élete végéig.
(Mert nem az a fontos, hogy az ember bal- vagy jobboldali. Csak az, hogy tisztességes vagy tisztességtelen.)

Címkék: diktatúra