De most tényleg! Hogy is van ez???

Ugyanakkor, amikor Sötétség Birodalma minden jogi erejét arra koncentrálja, hogy Magyarországon ellehetetlenítsen egy intézményt, amelyik több szempontból is a világ 100 legjobb egyeteme közé tartozik, néhány kerülettel arrébb szülők hevesen tiltakoznak azért, mert az egész iskolájukat koncként odadobja az állam egy valamilyenita egyház kezébe… mert éppen erre járt egy keményfejű hitész, csak úgy sétálgatott, és kinézett magának egy pofás épületet valahol a zöldövezetben.
De mégis mi a jóég ez? A CEU-t, mert amerikai-magyar egyetem, külföldi bejegyzéssel, elmondták a pokol fenekének, ügynökképzőnek, liberális mételynek, meg még sok mindennek, másoldalon meg mindenféle, akármilyen nemzetiségű felekezetek csak úgy választgatnak maguknak gyanútlan iskolákat. Mert az állam mondta nekik, hogy tessék, itt egy Budapest térkép, induljanak, aztán ha találnak egyet, ami elég gusztusos, akkor einstand, mint a Pásztor fiúk a Múzeumkertben. Ezt így meddig lehet?
Ahányszor csak kószálok az országban, mindig elképedek, hogy a legutóbbi ottjártam óta hány ilyen-olyan iskolát vett át hány ilyen-olyan ismert vagy sosem hallott hitképződmény. És írtuk már, beszéltünk róla nem is egyszer, megdöbbentő módon az iskolák jelentős része hirtelen jól is jár ezzel, nagyobb szabadságot kap, meg még ráadásul több pénzt is. Honnan? Miből??
Mert a normális az, hogy békésen tanított tanító és tanár, járt iskolába gyerek évtizedeken keresztül. Aztán hirtelen előugrott az állam a bokor mögül, lerabolta az önkormányzatokat, adósságba verte széles e haza minden önigazgatását, aztán erre hivatkozva egyszer csak elvette az iskolákat a fenntartóktól. Hogy nem tudják fenntartani a ronda disznók, hiszen most söpörtük le még a padlásukat is! Aztán az állam kőkeményen megutáltatta az életet minden oktatási intézménnyel, egy sivárbéna fennhatóságot akasztva a nyakukra, amelyik először kirabolta őket, elhordta, amit tudott, aztán nem adott vissza semmit, csak harmincszoros könyörgésre. Láttam iskolában szigetelőszalaggal leragasztott lézernyomtatót, mert a fenntartó így közölte, hogy nem nyomtathatnak rajta, se papírra, se festékre nincs pénz… Mikor összeomlott ez a rendszer is, mert már tanárok, szülők és diákok is az utcára vonultak, akkor nagy ravaszul elpasszolgatja az oktatás várait a bennük élőkkel együtt mindenféle további hozzá nem értő ájtatos bandáknak és varázslóknak. És hopp, lett pénz! Jééé! Mindegyiknek küldött némi lóvét a saját kis különbejáratú Istene? Hehe. Dehogy! Az állam a te pénzedet átlapátolja az egyházakba platós teherautókkal, ahol pl. a 17 tagú rend, kolostor, sziget, világi vagy világtalan szárazulat vagy mi, most már bő kézzel fenntartja az intézményeket! Hiszed ezt? Mindegyik be fog sírni neked a lakásodba a TV-ből minden évben, hogy milyen nagyon szegény, egész évben megszakítás nélkül ápol és szegényeket támogat, add hát nekik a kis százalékocskádat! De azt is hallod, hogy már nincsenek papok, tiszteletesek, senki nem áll be újoncnak, hívők is alig-alig járnak, és azok is inkább rozsdás munkásőr-gombokat dobálnak a perselyekbe, jaj, mi lesz itt, jaj, meg jaj…
De akkor mégis miből? És miért? Hol és kinek éri meg, hogy ennek a jellemtelen szemfényvesztésnek essenek áldozatul a gyerekeink? Abszolút alkalmatlan és garantáltan hozzá nem értő fenntartók, abszolút átláthatatlan pénzügyi trükkökkel a sötétben varázsolgatva, bujkálva túrják szét éppen az oktatás minden szintjét mindenhol. Te tudtad ezt? Csak azért, mert így más elbírálás alá kerül a dolog. Érted? Az egyház az más elbírálás. Az üdvös csalás, támogatott szélhámosság. Ha CEU-ról van szó, amelyik egy kanyit sem lop ki a zsebedből, azzal a hitvány jelszóval mennek neki a törvényhozók, hogy más elbírálás pedig nem lesz, itt ugyanaz vonatkozzon mindenkire! Na, leültél már? Maradj csak ülve. Ne izgasd magad, mert még valami bajod lesz és a valamilyenita mentő egy másvalamilyenita kórházba visz, ahol már nincsenek ápolónők, csak kockafejű apácák, meg nagyvizit idején orvosok helyett majd misét mondanak a belednek. Mert nyugodj meg, műtőre nem lesz pénz, de több ezer templom felújításra viszont igen! Eddig is volt, ezentúl is lesz. Közben, amíg bent fekszel, mondjuk a hozzád legközelebbi boltot a Kalahári Kukurikú Közösség kapja meg örökös bizományba, a házat, ahol laksz, a lakásoddal együtt meg talán a Huszonnegyednapi Vétkezők Önművelő Csoportja. Igaz is, ha mindezt nem bírnád ki, utolsó kenetet biztos fogsz kapni valamelyik szeretetháztól.

2017.04.07.

Címkék: iskola, tanár, Isten