Amiről értjük, hogy miért nem értjük

Újra és újra valami brutális erővel hat, olyan lesz az agyunk tőle, mint a felrázható kis hóviharos nipp volt a giccsek polcán, hogy kijön valami közvéleménykutatás, és szembesülsz azzal, hogy még mindig százezrek vagy milliók szavaznának az állampártra… és nem érted, levegőért kapkodsz, repülősóért nyúlsz, mert ez valahogy semmiképp sem fér bele az ember fejébe. Hogy de miért? Mi jó van nekik ebből? Mi a hasznuk, hogy ezt szeretik, viszik tovább, életben tartják, holott alig van rá épeszű magyarázat. Most is megszavazták a dögevő keselyűk, hogy az ország pénzét, a miénket, a népét, ki lehet menteni magánalapítványokba, el lehet lopni büntetlenül, ez a mocskos disznóság ugyanolyan rohadtul rossz a Fidesz szavazóknak is, tőlük is ugyanúgy vesz el, de ők nem inganak, továbbra is négykézláb állnak, nyelvük a földig lóg, hátul meg csóválnak veszettül, megszakítás nélkül… mert nem értik? Mert mind ennyire hülye? Hát csak nem… hogyan csinálnak ennyi klónt egyszerre? Ilyen gyár csak a Kaminón van, a Star Warsban…
Hogyan lehet az, hogy 2006-ban elhangzott a hírhedt öszödi beszéd, amikor Gyurcsány Ferenc tulajdonképpen őszinte volt és kijelentette, hogy hazudtak reggel és este, rosszul kormányoztak. Ezért mindenki iszonyatosan megharagudott rá, őrjöngve követelték a távozását. Hazaárulózzák azóta is, mert őszinte volt. Orbán Viktor hetente-havonta lódít, füllent, összevissza beszél mindenféle zagyvaságot, kéthetente ellentmond önmagának, mást mond külföldön és mást itthon, és ez mégsem árt a népszerűségének, szilárdan áll a márványtalapzatán. De mégis mi a különbség a kettő között? Az egyiknek a szálkát, a másiknak a gerendát sem?
Özvegy Ratyákné áll a réten és tapsol. 40 évig szegény volt a szocializmusban, de azért jó volt neki. Az EU-s pénzeket, amiket azért küldtek, mert özvegy Ratyákné nem élt jól a Kádár-rendszerben, Gyurcsányék nem jól kéregették le, tehát nem nagyon jutott az özvegynek, nem is látta, hogy gyarapodott volna. Orbán brigádja lekéri mind, de megint nem jut el Ratyáknéhoz, mert valószínűleg Mészáros vesz belőle új gyémántgyűrűt Andreának, vagy Tiborcz egy másik kastélyt Ráhelnek. Mindegy is, de özvegy Ratyáknénak semmi sem jut megint, de ő rendületlenül tapsikál már 10 éve a réten, vagy van az még több is. Mert nem ért egy árva kukkot sem az egészből.
De hogy lehet, hogy az egyiket érteni vélte, a másikat meg nem? Mi a különbség Gyurcsány és Orbán között? Csak annyi, hogy Gyurcsány egy ember, egy politikus, Orbán viszont egy Isten Ratyákné szemében. Egy Isten nem kritizálható, nem megkérdőjelezhető. Ott nincs kétely, térden állva imádni kell, bármit tesz is. És hinni kell neki, akármekkora baromságot mond. Ha az ő szájából jön, akkor a baromság azonnal magasztos igazsággá változik, ezen az elven működik a kormány teljes médiaüzeme. És ezt a játékszabályt özvegy Ratyákné láthatóan el is fogadta. A kormány egy templom, egy vallás, élén magával az atyaúristennel. az vigyáz ránk, tőle van az áram, a vezetékes víz, ő találta fel a telefont és az internetet is, ő olt be mindenkit, miközben áldásra emeli a mellső lábát, míg a másikat nemzeti hagyomány szerint a zsebében tartja. Özvegy Ratyákné ezért hálás. De még Szijjártó úr is a legjobb külügyminiszter, mióta a Föld megkezdte forgását és Varga Judit is a legigazságosabb Mátyás király Emese óta. Holott semmit, de az égvilágon semmit nem tudnál felsorolni, hogy mit is tettek ők az ország érdekében, mert tényleg nem, de Ratyákné minden nap odaírja a hivatalos oldalukra, hogy isten áldása van a munkájukon, és csókolják a kezét meg a lábát, de még az unokáinak a nagyságos asszonynak meg a drága, jó tekintetes úrnak… Ilyen trágya viselkedés, ilyen nyomorult önkéntes jobbágysors semmilyen rendszerben nem valósulna meg, csak ebben a tudatosan félreinformáló kamuországban. De működik, látod, minden nap. A zombifilmek forgatókönyvírói itt tartanak továbbképzéseket, hogy ezt a bámulatos módszert hogyan lehet a nagyvásznon hasznosítani.
Már csak az a kérdés maradt, hogy mit tudunk tenni özvegy Ratyáknéval a jövő évi választásokig? Hol gyártanak ellene és milyen vakcinát?
2021. április 27.