Újraírás

Kedves ismert és ismeretlen kollégám, tanártársam, hányatott sorsú pedagógus… kérlek, fogadd őszinte részvétemet, szolidaritásomat. Bár tudom, hogy ezzel az égvilágon nem mész semmire, de talán néha segít, ha az ember úgy érzi, nincs egyedül a bajában, mások is átérzik a nyomasztó pofonokat. A biológiatanárokért már énekeltem egy-két világi zsoltárt, meg elmorzsoltam pár könnycseppet, amikor centralizált elmebetegek elvették tőlük az őskor átadásának lehetőségét, és romantikus legendákba csomagolták a világ keletkezését és a fajok eredetét. Mintha egy világháborús torpedó elsüllyesztette volna a háromárbócos Beagle-t, melyen Charles Darwin a tudomány diadaláért ment a Galapagos-szigetekre. Szóval, hogy a tudomány már léket kapott ott is, vereséget szenvedett az összes osztályfokon, óvodától az egyetemig. Most meg a történelem totális bezúzása, a tört váza cserepeinek összesöprése, szemétbe szórása… ha jól értelmezem, az illiberális kormány valahogy úgy rombolja az emberi kultúrát, ahogy az Iszlám Állam rombolta Palmürát, az emberiség bölcsőjét. Az nyílt, fizikai agresszió volt, ez viszont itt alattomos.
Nem mai keletű a dolog, de most ráépült egy újabb emelet a derítőgödör fundamentumára. Matolcsy spiritiszta sámán és bankelnök megtalálta a fenekünkön a dicső piros pöttyöt, innentől lettünk Túró Rudi-nemzet, és lehet, hogy az MNB-be való felvételkor mindenkinek be is kell ezt mutatni a kapuban. Azután jött a kilencszer csavarodott DNS, ami a suméroknak van, meg a magyaroknak, ehhez társulnak az UFO-k, és ha most írna Kiszely István újragondolt művet a magyarok eredetéről és kultúrájáról, azt kellene írnia, hogy az ősmagyar az pontosan olyan, mint Matolcsy György, Schmidt Mária vagy Kásler Miklós, úgy is néz ki, ahogy Adolf Hitler köztudottam magas volt, szőke és kék szemű. Amúgy meg tudjuk, hogy berber és askenázi felmenőkkel bírt. De mit számít is ez. Az igazság egy nagyon képlékeny dolog, és mindig attól függ, hogy ki mondja.
Hát elszenvedtük már, hogy uraliak vagyunk, szamojédek, mansik és komik, ezt a finnugorságunkban fejeztük ki. Voltunk indiaiak, emlékszem, olvastam, hogy Bihar állam azért van ott is, meg itt is… Olvastam, hogy Jézus pártus herceg, így természetesen magyar. De ha arámi, mert azon a nyelven szólott, akkor is magyar, mert azok is mi vagyunk. Vujity Tvrtko kibányászta a „magyaráb néger” törzset a sivatagból, hát onnan származunk mi is, nyilván. Tudomást szereztünk az Amazonas őserdejében élő, magyarul beszélő indián törzsről. Nemzetünk fennen dicső, szlává girojam! Mu elsüllyedt földrészét most hagyjuk, tudjuk, onnan jöttek a magyarok. A hunokkal együtt űztük a csodaszarvast, hát hunok is vagyunk. Szittyákról, szkítákról nem is beszélve. Azok is mind mi. Türkök, vagy törökök, hát azok is, persze. Mohácsnál nyilván polgárháború volt 1526-ban. Nem mondtam, hogy az egyiptomiak is mi voltunk? Pedig de. Az egy leszakadt magyar törzs. Meg a kipcsakok is, a kazahok, a japánok, mind, mind…
De ez még mind nem elég!! Újabb intézetet kéne felállítani, Magyarságkutató Akadémiát! A legutolsó, autentikus felcsúti forrásból származó adatok szerint mi döntöttük meg a Római Birodalmat, majd annak romjain létrehoztuk saját államainkat, mi voltunk a vikingek és a barbár germán törzsek, meg a V4-ek is már akkor és együtt. És azóta töretlenül! Tehát a szlávok is mi vagyunk, mert a V4-ek bizony szlávok. Aztán elcsentük a Római Birodalom, meg a nyugatiak zsidó eredetű vallását, és most már mi vagyunk a lengyel komákkal a legkeresztényebbek, még keresztényebbek is, mint bárki is valaha…
Olvastam, hogy Orbán Viktor, népünk Bölcs Vezére és Nagy Tanítója mit is nyilatkozott aktuálisan a Magyar Nemzetnek… az X+1 variációt.
Édes, drága kollégám, tanártársam, aki már régen kitéphető, cserélhető lapokkal, újraprogramozható aggyal dolgozol a történelemórán, ha még bírod egyáltalán követni e „tudást”, te végzed az egyik legnehezebb munkát ebben az országban.
(Csak zárójelben kérdezem… és közben néha nem szégyelled magad?)
2021. február 17.
Címkék: történelem, tanár