Alku

- Könyörgöm, segítsen rajtunk! Tegye meg, tegye meg a kedvemért… a kedvünkért… azt mondják ön jóember. Hogy segít másokon. Nézze, nem tudunk többet fizetni, ennyink van!
- Kérem, nem ígérhetek semmit… értse meg, nem vagyok már mai gyerek! Nem nagyon bírom már… - próbáltam kitérően válaszolni.
- De uram! Ön az utolsó reményünk! Elnézné, hogy kilakoltassanak, hogy teherautóra pakolják, aztán ebek harmincadjára hányják egy élet minden értékét? – sírt a kétségbeesett férfi.
Hát nem is tudom… de tényleg…
- Nézze uram, az interneten találtunk magára! Rendes ember, azt mondták, segít a bajbajutottakon! Négy gyereke van! Ennél jobb referencia nem kell!! Fehér ember! Itt van minden, amit nélkülözni tudunk, fogadja el!
- Ne hozzanak zavarba…ugyan, ugyan… jól van már, na! Ne sírjon! 
- Nézze a feleségemet! Mások szerint is szép asszony! Gyere, állj fel, fordulj meg… nézze, milyen szép a lába! Táncolt a drágám… nézze, milyen gyönyörű melle van! És valódi! Csak nyugodtan, fogja meg… látja? Igazam volt? És nagyon kedves nő, higgye el! Mindent megtesz, amit csak szeretne! Ápolt, naponta többször zuhanyozik, áztatja magát… sehol egy heg, egy forradás… látja? Megteszi?
- De kérem, ugyan már… tényleg gyönyörű nő a kedves neje. Csodálatos, csak ámulok, tényleg…
- De látja, hiába! Bevállaltuk a hitelt, és nincs, nem jön össze! Sehogy sem! Durván megugrik a kamat, a bank elvesz mindent, lakást, autót, koldusok leszünk! Kérem, csak párszor próbálkozzanak… meglátja, nagyon jól fogja érezni magát! Tudja, alig van már az országban potens férfi. Elköltöztek, nyugaton vannak, a maradék meg hát… így vagyunk, és nem tudunk összehozni semmit… mondja, megtenné? Önről nevezzük el, ha kisfiú lesz! Vagy akiről csak akarja…
- Hát nem bánom, legyen… mindig ilyen nagy szívem volt.

2019.02.13.