Lokálcsapás

Amúgy tényleg, hány polgármestert ismersz? Mármint azon kívül, akinek a falujában, városában, kerületében laksz... Na látod! És kiket? 
Talán Tarlós Istvánt a modortalan fővárosi tajparasztot, aki sokszor nem tudja, hogy kivel van és miért, viszont mindenkivel arrogáns örökké, vagy Gémesi Györgyöt, a magára maradt becsületfoltot, aki még fideszaljas időkben is ember próbált maradni mindig, esetleg Botkát, aki egy darabig tántorgott a trón felé vezető lépcsőn, aztán önként legurult és elterült, ilyeneket tudsz, igaz?
A polgármester, az ilyen agyonnyomott rendszerben, amikor egyre kevesebb lehetősége van az önálló cselekvésre, mert egyre kevesebb forrása is van rá, szorgalmas farokcsóválással töltheti mindennapjait, esetleg beköltözik valami uniós pénzből épült vadászházba, és reméli, hogy megússza, cimboráknak ravaszkodik valami ingatlanbiznisszel, útdarabkákat, óvodákat ad át nemzeti színű szalaggal, hogy sokszor látszódjon a nyilvánosság előtt, előimádkozik a helyi templomban, hogy mindenki lássa, hogy mégis, vadászgat néha rőtvadra és fehércselédre, edzésben tartja a közmunkásokat, hogy a családja birtokain dolgozhassanak, szórólapokat, plakátokat nyomtattat önmagáról, hogy ő milyen serény, vicceskedik valami velőset a Facebook-on, szóval, egyáltalán, elüti a ciklusa idejét, ahogy tudja… vagy lehet kiugróan szervilis ganéjhalom, ahogy Puskás Tivadar Vas vidékéről, aki, ha jól viselkedik, akkor kap is stadiont…
És most akkor megismerkedünk az uszító polgármester új kampányfigurájával. Sorra állnak bele a fiúk, Pécs, Debrecen, Kaposvár… s teszik a dolgot, ahol a csövön kifér. De persze, hogy uszítson egy polgármester! Uszítson bizony!! A helyi bűnözés ellen, a kutyakaki ellen, az éjszakai zaj ellen, a környezetszennyezés ellen, a fakivágás ellen! Igenis, uszítsa a népet sok dologra, a köz érdekében! De hogy a jó ellen?? A másokon segítők ellen? A civilek ellen? Na ne már!! Páva-Kósa-Szita beleállt derékig az emésztőgödörbe és ezt a vállalhatatlan kormányhablatyot teregeti, mint a sorosügynöközés, migránsveszélyezés, brüsszelezés, ellenségkeresés, másramutogatás, hogy megfeleljenek a gonosz törekvéseinek és szinkroncsóváljanak. És nem, a nép nem kergeti el őket azonnal valami elvonókúrára, kivizsgálásra, hanem esetenként még tapsikál is nekik. Magyarország, 2017. Mit lehet ehhez még hozzáfűzni…
Térségünkben az agyhalál legelterjedtebb kiváltó oka a NER, a M1 televízió, a 888, az óriásplakát, és ehhez most felzárkóznak még a király zsoldjában lévő várkapitányok is. Esélytelennek látszik megmenteni ettől bárkit is. Mert hogyan?
Változnak a fogalmaink… aki civil, az ellenséggé válik. Aki segít másokon, adománnyal, étellel, jogsegéllyel, a szó melegével, az külföldi ügynök, migránssimogató, hazaáruló, népellenség… és az arány minden nap romlik. Az iskolázottabb, értőbb már elment, vagy csomagol éppen. A maradottak közül – mint megtudtuk – a felének sincs középiskolai végzettsége vagy érettségije… ők a legvédtelenebbek, a bármitől félők és a bármit elhívők. A jövő szavazói. És mi, akik ezt látjuk, ennek a sunyi, ravasz országölő tervnek a kibontakozását, legfeljebb megőszülünk kétségbeesésünkben.