De ki állít meg és mit?

- Who’ll Stop the Rain? – énekli a Creedence Clearwater Revival, amúgy a kedvenc számom tőlük, ez a csengőhangom a mobilomon is…
- Milyen esőt? – kérdezné a nép – hiszen aszály van, piszkos nagy aszály… alig várjuk az esőt, nem, hogy megállítanánk…
Azt hiszem erre gondoltam, amikor ma kampánysétáltam. Nem szándékosan, de minden séta kampányséta, amit mostanában teszel bárhová. Ott virít oszlopon, házfalon, villamosmegállóban, cetliken, mindenhol. Kampány van, nem tudod kikerülni. Talán vakon egy páncélautóban, ha… De miről is szól éppen? Hős kisgerincet helyre rakták párszor, most nem brüsszelezik, sorosozik, meg nem junckerezik, most éppen önmagázik. Ő maga buzdít saját magára. Lehet, hogy van bennem némi önimádat, de, hogy a nevemmel teleragasztgassam a lakóhelyedet, ráadásul a te pénzedből, szóval joggal utálhatnál érte… és nem. Ezt az önjelölt királyt meg nem. Nem is király, hanem valami háziisten… bemegy a templomba, ott szót is kap (??), mert nyilván valami felkent, aztán imádkozni kell érte. Ki tehetné ezt még meg rajta kívül? Talán a többi turkmenbasi.
És mit kell csinálni az Orbán Viktor nevűvel Orbán Viktor szerint? Hát támogatni a programját… miért van neki programja?? Mióta?? Nem, igazad van, Magyarországon egy olyan párt van uralmon, aminek 10 éve nincs programja. Ezt mindenki tudta, mindenki csodálkozott is rajta, hogy ezt hogyan lehet, de nem volt, nincs, nem látta senki. Magyarország össze-vissza szaladgál, mint pók a falon, ötletszerűen dörgölőzik hol ide, hol oda, mindenkinek beszól., nem tart be semmiféle szabályt és nem gyarapodik, csak az uralkodóosztálya. Néha beenged a törzsfőnök tüzesvízért (pontosabban milliárdokért) pár nyugati gyárat, akik kizsákmányolhatják a környék lakosságát szabadon, és eljárhatják a törzsi táncokat hozzá. Néha elénekli a törzsfő, hogy ő mekkora nagy hazafi, valami pulpitusról. De lemaradtunk, leszakadtunk mindenkitől régen. De akkor mi is ez a „program”, amit a sok-sok Lópici Gáspár kiragaszt minden négyzetméterre és amit támogatni kell minden nyomorult csirkefarhát-tulajdonosnak? Hát a hat meg a hét pont, vagy mi… program, wazze, ez program??
- Állítsuk meg a bevándorlást! – zengé önmaga támogatására Mr. egyszemélyes önmaga.
- Milyen bevándorlást, öcsimanó? – döbbenne meg és kérdezhetné elkerekült szemmel a normális állampolgár az utcán, ha volna még normális.
De a plakát nem felel, csak odaizél egyet. Nem annyira interaktív. A csirkefarhát meg körülnéz és reszketni kezd. Hát jönnek? Itt vannak? Tényleg igaz? Megtámadtak minket, itt fogták el a főterroristát, a Kovácsné mondta, hogy a Közértben… és csak jönnek és jönnek. Mindmeghalunk! És iszkol a pulthoz aláírni, hogy a szélhámos, aki megijesztette, most már akkor védje is meg őt. És minden betűvel, amit aláírt, szorosabbra húzta a nyakán hurkot. De tegye, tegye tényleg, ha ehhez van kedve, féljen és írjon alá haláláig, napi 10 órában! De az én nyakamról is szó van!! Meg az én becsületemről! Azzal mi lesz? Nekem miért kell szenvednem attól, hogy ebben az országban, aki itthon maradt, a zacc, az ilyen sötét? Én mit követtem el, hogy az én nyakamon is szorul a hurok?
Ha a hülyenéni elolvasná ezt, de erre semmi reményem, elmondhatnám, elmondhatnád neki, ha te ismered, hogy nincs itt mit megállítani. nincs bevándorlás, azaz alig-alig. Állami bevándorlás van, s sunyiba, pénzért becsempészett arab, orosz milliárdosok megvették az összes lakást befektetésnek, a te gyerekednek, unokádnak azért nincs, azért is menekültek el, te meg, hülyenéni, nem szülsz már gyereket, még egy egeret sem, csok meg nagyautó ide vagy oda, de nem lesz majd nyugdíjad!! Tetszik érteni?? Nem? Gondoltam. Hát erről beszélek éppen…

2019. 04. 11.